Радбез ООН проведе екстрене засідання щодо Сирії

12:40 06.02.2020

Представники Ради Безпеки ООН зберуться на надзвичайну сесію щодо Сирії після зіткнень між турецькими та сирійськими військовими.

"Зустріч була запропонована Сполученими Штатами, Францією і Великобританією. Очікується, що посол ООН в Сирії Гейр Педерсен повідомить про ситуацію в Ідлібі, північно-західній провінції Сирії, де у понеділок відбулися зіткнення двох армій", - пише  ZN,UA.

Понад 20 осіб були вбиті в результаті стрілянини, погрожуючи дестабілізувати регіон Ідліб, і без того постраждалий від гуманітарної кризи.

Наступ режиму Дамаска при підтримці російської авіації проти останнього оплоту повстанських супротивників викликав різкі попередження з боку президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

"Якщо режим не відступить, Туреччина буде змушена взяти справу у свої руки", - заявив Ердоган у середу в Анкарі.

Нагадаємо: у вівторок Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш закликав до припинення військових дій" між Туреччиною і Сирією, назвавши бойові дії "вкрай тривожною" ескалацією.

Також до негайного припинення вогню на північному заході Сирії, де в результаті бойових дій за останні два місяці було переміщено півмільйона людей, закликали вісім гуманітарних організацій.

Ще на цю тему