На Берлінале відбудеться світова прем’єра фільму Сенцова

10:01 22.01.2020

В рамках програми Special престижного німецького кінофестивалю Берлінале в лютому 2020 року відбудеться світова прем'єра фільму «Номери» українських режисерів Олега Сенцова і Ахтема Сеітаблаєва.

Про це повідомили організатори фестивалю, передає Главком.

Фільм «Номери» знятий за п'єсою Олега Сенцова. Під час роботи над стрічкою Сенцов знаходився в ув'язненні в Росії. За словами продюсера картини Анни Паленчук, робочий процес обговорювався в листах - їх Сенцов і Сеітаблаєв написали понад 100.

П'єса «Номери» була написана Сенцовим в 2011 році, ще до ув’язнення. Організатори фестивалю зазначили, що фільм «був створений при неможливих обставинах, в ситуації екзистенціального вакууму». Фільм являє собою антиутопію, в якій дійові особи, зазначені номерами, спочатку підкоряються верховному богу - нулю, а потім руйнують сформовану систему.

70-й фестиваль Берлінале пройде в Берліні з 20 лютого по 1 березня.

До слова, цього тижня  українська драма Валентина Васяновича «Атлантида» отримала головний приз фестивалю Tromso International Film Festival, що проходив у Норвегії.

Нагадаємо, Рада ратифікувала угоду щодо приєднання України до європейського кіно фонду Eurimages.

Як повідомлялося, в Україні почали зйомки фільму за романом «Іловайськ». Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/culture/na-berlinale-vidbudetsya-svitova-premjera-filmu-sencova-654243.html

Теми:

Ще на цю тему