Широков знову очолив адміністрацію порту «Південний»

11:00 23.12.2019

Максим Широков з 21 грудня 2019 року призначений начальником Південної філії ДП «Адміністрація морських портів України» (адміністрації морського порту «Південний»).

Як повідомила прес-служба АМПУ, це випливає з наказу Міністерства інфраструктури України №54-0с від 19 грудня, пише видання Порти України

Цим же наказом попередній  керівник адміністрації порту Віталій Липський звільнений із цієї посади відповідно до п.5 частини 1-ї ст.36 КЗпП України на підставі його заяви та подання в.о. голови ДП «АМПУ» Райвіса Вецкаганса у зв'язку з переведенням на іншу роботу.

Максим Широков працює у портовій галузі з 2007 року: починав у ДП «Херсонський морський торговельний порт», а з 2008 року працював на різних посадах у морському порту «Південний» (раніше — «Южний»). У січні 2019 року Максим Широков пішов з посади начальника Южненської філії ДП «АМПУ», яку очолював з моменту її створення в 2013 році. З лютого 2019 року працював на посаді генерального директора групи терміналів Risoil S. A.

«Порт «Південний» є лідером з перевалки вантажів серед усіх 13 українських портів. Згідно зі стратегією АМПУ, він повинен стати одним із найглибших портів в Азово-Чорноморському басейні. Головним завданням керівника філії буде подальший розвиток порту, збільшення глибин на підхідному і внутрішньому каналах відповідно до плану розвитку порту. Також слід сконцентрувати зусилля на розвитку державно-приватного партнерства для модернізації портової інфраструктури, зокрема, із використанням механізму концесії. Максим Широков має необхідний досвід, щоб реалізувати це на своїй посаді», — зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Морський порт «Південний» розташований на берегах Аджаликського лиману на північно-західному узбережжі Чорного моря. Кількість вантажних причалів — 19, довжина вантажного причального фронту — 4,946 кілометра. З 21 червня 2014 року в порту затверджена осаду 18,5 метра. Гавань є найбільш глибоководною в українській акваторії Чорного моря.

Відповідно до реєстру АМПУ, в порту працюють ТОВ «Трансінвестсервіс», ДП «МТП «Южний», ТОВ «Дельта Вілмар СНД», ПАТ «Одеський припортовий завод», ПАТ «Укртранснафта», ТОВ «Боріваж», ДП «Сісайд-Україна», ТОВ «Рісойл-Юг» та інші портові оператори.

Морпорт «Південний» у 2018 році збільшив вантажообіг порівняно з 2017 роком на 1,9% — до 42,702 млн тонн. Питома вага порту у вантажообігу морських портів України відповідала рівню 2017 року — 31,6%.

Ще на цю тему