Окупанти заявили про завершення будівництва Керченського мосту. Чекають Путіна

08:15 23.12.2019
  1. каю

Залізнична частина так званого Кримського (Керченської) мосту готова до прийому перших поїздів, повідомив замовник будівництва Управління федеральних автомобільних доріг "Тамань" Кайрат Турсунбеков.

Як пише ZN,UA, про це передає ТАСС.

"Будівництво Кримського моста завершено. Отримано висновок про відповідність об'єкта технічним регламентам та проектній документації, отримано дозвіл на введення в експлуатацію, і, відповідно, залізнична частина транспортного переходу готова до прийому перших поїздів", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що перший потяг по мосту повинен рушити з Санкт-Петербурга в Севастополь у понеділок, 23 грудня. Час в дорозі складе 43,5 години. На наступний день планується відправити поїзд з Москви до Сімферополя, який буде їхати 33 години.

За словами Турсунбекова, гарантійний термін служби моста становить 100 років.

"100 років - гарантійний термін мосту при належному обслуговуванні. Конструкція володіє необхідним запасом міцності, щоб працювати в регіоні зі складною геологією, високою сейсмикой, регулярними вітровими навантаженнями, можливими льодоходу", – переконує він.

Нагадаємо, 15 травня в анексованому Криму відбулося офіційне відкриття автомобільної частини моста через Керченську протоку

Ще на цю тему