Полтв'язню Бекірову призначили нову медекспертизу

18:40 21.08.2019

У середу незаконно обвинуваченому в зберіганні боєприпасів Едему Бекірову призначили нову судово-медичну експертизу, яка повинна встановити, чи може він за станом здоров'я перебувати в СІЗО.

Про це "Крим.Реаліі" повідомила  адвокат Олексія Ладіна, пише Укрінформ.

«Наскільки обгрунтованими будуть висновки комісії, покаже час. Принаймні, в матеріалах справи і у всіх зацікавлених осіб є незалежний медичний висновок, який було зроблено двома докторами наук, про те, що Едем Бекіров має хвороби, які перешкоджають утриманню його під вартою », - сказав Олексій Ладін.

Сам Бекіров під час перерви в судовому засіданні в розмові з адвокатами висловив сумнів, що судмедекспертиза визнає його стан здоров'я таким, що не відповідає вимогам утримання в СІЗО.

Напередодні «суд» в окупованому Криму задовольнив апеляційну скаргу адвоката Едема Бекірова і постановив повернути справу для розгляду по суті в Центральний «райсуд» м.Сімферополя, що виключає етапування політв'язня до Красноперекопська.

Як повідомлялось, 12 грудня 2018 року на адмінкордоні з окупованим Кримом було затримано 57-річного кримського татарина, громадянина України Едема Бекірова. За сфабрикованим обвинуваченням його обвинуватили в незаконному обороті вибухових речовин і боєприпасів, і наразі він перебуває в Сімферопольському СІЗО. Бекіров - інвалід 1 групи, у нього ампутована нога і він страждає від декількох важких хвороб, в тому числі, цукрового діабету.

11 червня Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію негайно помістити політв'язня до лікарні, проте його досі утримують в СІЗО м.Сімферополя.

8 серпня запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Бекірова було продовжено до 11 жовтня.

У зв'язку з прийняттям Центральним "райсудом" м. Сімферополя рішення про передачу "справи Бекірова" до Красноперекопського "районного суду", підсудний заявив, що готовий відмовитися від їжі та ліків, оскільки не переживе етапування.

Ще на цю тему