Трамп зробив тему українських моряків однією з пріоритетних – Путін

14:45 29.06.2019

Президент РФ Володимир Путін заявив, що тема українських моряків піднімалася президентом США Дональдом Трампом в ході спілкування на "G-20" як одна з пріоритетних.

Про це він заявив в суботу за підсумками саміту G20, повідомляє "Українська правда" з посиланням на російськи ЗМІ.

"Ця тема піднімалася - я не пам'ятаю, на обіді чи в ході нашої зустрічі. Але, у всякому разі, президент США зробив цю тему однією з пріоритетних в ході нашого спілкування на "двадцятці", - сказав Путін.

"Ми пояснили, що там відбувається. Говорили на цю тему. Рішення поки немає. У нас іде судовий розгляд. Потрібно дочекатися, будемо потім це вирішувати", - додав він.

Водночас, за словами Путіна, "головне, щоб це не було в рамках передвиборної кампанії в Україні, щоб ці процеси не були пов'язані з внутрішньополітичною українською тематикою".

Разом з тим, Путін заявив, що питання щодо українських моряків не пов’язане з участю Росії в Парламентській асамблеї Ради Європи.

"До чого тут ПАРЄ та українські моряки?", - сказав Путін, відповідаючи на запитання, чи правда, що умовою повернення РФ у ПАРЄ було звільнення українських моряків.

За словами президента РФ, питання стосовно українських моряків буде вирішено "спокійно в робочому режимі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час зустрічі Путіна і Трампа на саміті G20 в Осаці обговорювалася, зокрема, тема України.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Путін "дав роз’яснення" Трампу щодо захоплених українських моряків під час зустрічі у п'ятницю, 28 червня.

Ще на цю тему