Контейнерооборот у портах з початку 2019 року перевищив 5 млн тонн

18:01 05.06.2019

Збільшення вантажообігу контейнерів в українських портах спостерігається протягом останніх трьох років і триває в 2019 році. 

Так, наприкінці травня перевалка контейнерних вантажів в українських портах перевищила 5 млн тонн, що майже на 19% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як повідомила прес-служба ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ), відповідна інформація озвучена в ході Ukrainian Ports Forum 2019 в Одесі минулого тижня, пишуть Порти України.

За словами в.о. голови АМПУ Райвіса Вецкаганса, на сьогодні спеціалізовані контейнерні та зернові термінали в українських портах розвиваються найбільш динамічно. 

«Зараз АМПУ спільно з двома провідними міжнародними компаніями ― французькою CMA CGM і німецькою HHLA ― реалізує в порту Одеса інвестиційні проекти, спрямовані на збільшення потужності їх контейнерних терміналів і поліпшення технічних параметрів причалів, на яких обробляються контейнеровози. Відповідно до Стратегії розвитку морських портів України, до 2038 року перевалка контейнерів має зрости більш ніж удвічі й наблизитися до 2 млн TEU», ― нагадав він.

Ще на цю тему