Російський суд продовжив арешт всім 24 військовополоненим морякам

20:41 17.04.2019

Лефортівський райсуд Москви продовжив термін тримання під вартою останнім вісьмом українським морякам до кінця липня.

Про це повідомляє кореспондентка Громадського із зали суду.

Богдану Небилиці, Юрію Будзилу, Володимиру Лісовому, Юрію Без’язичному, Олегу Мельничуку продовжили тримання під вартою до 24 липня.

Пораненим морякам, Андрію Артеменку, Андрію Ейдеру, Василю Сороці, продовжили тримання під вартою до 26 липня.

Раніше термін тримання під вартою продовжили чотирьом українським морякам Роману Мокряку, Андрію Оприску, Євгену Семидоцькому, Сергію Цибізову. Також під вартою залишилиВолодимира Терещенка, Богдана Головаша, Сергія Попова та Андрія Шевченка. Аналогічне рішення ухвалити стосовно Дениса Гриценка, В’ячеслава Зінченка, Михайла Власюка та Андрія Драча. А також Віктора Беспальченка, Владислава Костішина, Володимира Варимеза, Сергія Чуліби. 

Нагадаємо, зранку 25 листопада 2018 року українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. При виході з Керченської протоки російські судна обстріляли та захопили українські кораблібіля Керченської протоки. Загалом на трьох суднах були 24 українських військових, двоє з них службовці СБУ. Троє з них дістали поранення.

Усіх українців звинуватили у незаконному перетині кордону Російської Федерації в Чорному морі. 29 листопада їх вивезли до СІЗО Москви.

Ще на цю тему