Окупанти заарештували одного з кримських татар на два місяці

20:01 15.02.2019

В окупованому  Криму підконтрольний суд Сімферополя обрав запобіжний захід затриманому напередодні Рустему Емірусеінову - два місяці тримання під вартою.

Про це повідомляє «Кримська солідарність», передає Главком.

«Судове засідання щодо Рустема Емірусеінова закінчено. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 квітня 2019 року», - йдеться в повідомленні.

Адвокат затриманого Еміль Курбедінов у відеокоментарі розповів, що засідання без жодних підстав проходило в закритому режимі, а Емірусеінова тримали в «клітці».

Затриманому інкримінують ч.1 ст.205-5 Кримінального кодексу РФ - тероризм. Захист збирається подати апеляцію, однак не вірить, що «суд» змінить своє рішення. Ці дії, за словами Курбедінова, відбуваються для того, щоб пізніше передати документи в міжнародні правозахисні інстанції.

Кримськотатарські активісти повідомили, що Емірусеінову 39 років. У нього троє дітей.

Як повідомлялося, напередодні, в четвер, ФСБ обшукало будинки кримських татар в сел.Октябрське Красногвардійського району Криму. Були затримані Ескендер Абдулганіев, Арсен Абхаіров і Рустем Емірусеінов. Сьогодні підконтрольний Росії «суд» обирає їм запобіжний захід.

 

Ще на цю тему