У МИД РФ заявляють про можливість окупації регіонів України, де розташовані дипустанови РФ

12:39 30.11.2018

У Міністерстві закордонних справ Росії офіційно заявляють про можливість окупації регіонів України, де розташовані дипломатичні установи РФ.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це на брифінгу в Москві заявила офіційний речник російського МЗС Марія Захарова.

 Зокрема, на запитання про те, що в ситуації постійних акцій протесту біля російських дипустанов в Україні, чи можливе перенесення російських дипломатичних консульств із Києва та Львова на окупований Донбас, Захарова сказала: «Щодо того, що ви запитали, чи не було думки щодо перенесення кудись цих представництв (Росії в Києві та Львові - УНІАН), розумієте, наш недавній історичний приклад говорить про те, що іноді не потрібне перенесення, а іноді так виходить, що змінюється статус дипломатичних представництв».

«У нас, приміром, було генеральне консульство в Сімферополі, а потім стало представництво закордонних справ у регіоні. Виходить ось так», - сказала Захарова.

Раніше у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації завили, що «у російської громадськості може лопнути терпіння», що призведе до нападу на дипломатичні представництва України на російській території.

 

Ще на цю тему