Український мультфільм «Викрадена принцеса» набуває популярності у Турції та Румунії

11:49 28.03.2018

Український мультфільм «Викрадена принцеса» увійшов до ТОП-3 анімаційних релізів цього року у Туреччині за розміром касових зборів, зібравши за перший вікенд 157 530 доларів.

Про це повідомляє студія Animagrad, передає Укрінформ.

«Анімаційний фільм "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" з 23 березня стартував у турецькому кінотеатральному прокаті. За перший вікенд дебютна стрічка студії Animagrad (FILM. UA Group) зібрала 157 530$, її подивились 46 398 глядачів. За розміром прем'єрного бокс-офісу український мультфільм став третім серед анімаційних релізів Туреччини 2018 року», — йдеться в повідомленні.

Тим часом триває показ анімаційного фільму у Румунії, де «Викрадена принцеса» утримує позицію у трійці лідерів прокату. За підсумками другого вікенду мультфільм зібрав 293 082$, його подивились 63 159 глядачів.

Також продовжується і український прокат мультфільму: за результатами третього вікенду бокс-офіс фільму виріс до 33 225 851 гривень, а кількість глядачів — до 448 232.

Наступними країнами міжнародного прокату мультфільму «Викрадена принцеса» є Хорватія та Боснія і Герцеговина. Фільм показуватимуть там з 5 квітня. А з 6 квітня стрічка з'явиться в прокаті Болгарії, з 11 — у Єгипті, з 12 — у країнах Середнього Сходу (Об'єднані Арабські Емірати, Кувейт, Ліван, Йорданія, Катар, Оман, Бахрейн), з 13 — у В'єтнамі, а з 27 — у Литві. У травні мультфільм побачать у Латвії, Сербії та Чехії. Влітку мультфільм покажуть у Польщі, Естонії, Словенії, Ізраїлі, Китаю та Кореї. Всього мультфільм попередньо проданий більш ніж у 50 країн, зокрема у Францію, Німеччину, країни Близького Сходу, Південної Африки та Азії.

«Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» — перший повнометражний мультфільм для українського і міжнародного прокату у виробничій лінійці анімаційної студії Animagrad. Мультфільм став переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно, сума державного фінансування становила близько 20% від загального бюджету в 95 млн. грн.

В Україні прокат анімаційного фільму стартував 7 березня 2018 року.

Теми:

Ще на цю тему