Представництво Президента України в АРК провело нараду з питань забепечення прав українських моряків, що мешкають в Криму

08:52 18.10.2017

З урахуванням отриманих звернень профспілок 17 жовтня 2017 року Представництво Президента України в АРК провело нараду з питань забепечення прав українських моряків, що мешкають в Криму та працевлаштовуються на глобальному ринку праці в торговельному судноплавстві.

У нараді взяли участь компетентні представники Державної інспекції України з безпеки на транспорті, Адміністрації морських портів України, Інспекції з дипломування моряків, Громадської ради при Міністерстві соціальної політики, Федерації морських професійних спілок України, Херсонської облдержадмінстрації, Головного управління СБУ в АРК та м. Севастополі, Головного управління Нацполіції в АРК та м. Севастополі, спостерігачі Місії ОБСЄ в Україні, повідомляєт прес-служба.

Під час наради учасники обговорили проблему неучасті України у Конвенції про працю в морському судноплавстві та у Паризькому меморандумі контролю державою порту, що негативно впливає на конкурентоспроможність українських моряків.

Обговорювалися питання можливості запровадження електронного запису для отримання посвідчень особи моряка та можливості отримання документів Інспекції одразу після складання моряком іспиту.

Відзначалася деструктивна діяльність російської влади та російських профспілок моряків, підконтрольних Міжнародній федерації транспортників, з питань дискримінації українських моряків за громадянством та за національністю.

Постійний Представник Президента України в АРК Борис Бабін звернув особливу увагу на необхідності дотримання законодавства про статус окупованих територій під час організації працевлаштування українських моряків, які мешкають в Криму.

Учасники наради відзначили нагальну потребу з боку держави надавати власним громадянам, які мешкають в Криму та бажають працювати у морському господарстві, якісних адміністративних, освітніх, соціальних послуг у цій сфері.

Ще на цю тему