У військових навчаннях Dragon-17 в Польщі приймають участь країни Чорноморського регіону

13:59 21.09.2017

У Польщі, 20 вересня, стартували військові навчання Dragon-17 до участі у яких залучили 17 тис. польських військовослужбовців, а також країни НАТО та партнерські країни.

Навчання проходять на кількох полігонах на суші, на морі та у повітряному просторі, передає УНН посилаючись на Радіо Польща.

«Сценарій передбачає, що одна з сусідніх держав має намір отримати доступ до ресурсів на території нашої країни. Відбувається спроба дестабілізації політичної ситуації, порушення роботи органів державної адміністрації та місцевої влади. Спроба захопити територію робиться за допомогою гібридних дій. Звичайно, це гіпотетичний сценарій, проте, він ґрунтується на ситуаціях, які ми спостерігаємо останнім часом. Йдеться, наприклад, про ситуацію в Україні та анексії Криму», — розповів віце-міністр оборони Польщі Міхал Дворчік.

Повідомляється, що до участі у військових навчаннях запрошені союзники з НАТО і партнерські держави, а саме США, Великобританія, Німеччина, Словаччина, Італія, Болгарія і Румунія, Литва, Латвія, а також Грузія і Україна. Крім того, залучено 3,5 тис. одиниць військової техніки.

Міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що навчання «Захід-2017» є не тільки найбільшими і агресивними з усіх навчань Росії за останні 30 років, але ці маневри не закінчаться 20 вересня, а триватимуть із застосуванням ядерної зброї, яка не була включена в програму навчань.

Ще на цю тему