Порошенко на переговорах: підсумки зустрічі з Трампом і "дружня зустріч" з Макроном / Відео

10:24 29.06.2017

Олександр Хара, експерт фонду Майдан закордонних справ, розповів про підсумки зустрічей президента України Петра Порошенка з президентом США Дональдом Трампом і президентом Франції Еммануелем Макрона, а також про заяви Порошенка в інтерв'ю трьом українським телеканалам в ефірі Радіо Вести.​

"Дуже позитивно те, що саме Макрон був обраний президентом Франції. Це не означає, що вирішаться наші проблеми, і навіть проблеми французів, але це позитивно, оскільки серед тих кандидатів, що були представлені на виборах, він займає проєвропейську позицію, і він розуміє що таке Росія і яку загрозу вона несе для європейської спільноти."

"З самого початку він був прихильником України, оскільки він може об'єктивно оцінити ситуацію і зрозуміти, хто є агресором, чому почався конфлікт і яким чином його можна подолати."

"Приміщення, в якому відбулася зустріч Макрона з Путіним, це те приміщення, де король зустрічався з куртизанками. Це було приниження Путіна, яке відбулося таким чином. Також Макрон знущався над Путіним своєю мімікою і коментарями, а дипломатичним ляпасом було те, що він назвав російські ЗМІ пропагандою, яка поширює брехню. На цьому тлі візит президента Порошенко вигідно відрізняється."

Ще на цю тему