Майдан закордонних справ: Україна воює з Росією мирним планом і західними санкціями / Відео

12:17 22.06.2017

Символічним є те, що санкції посилили напередодні візиту українського президента до США. Однак навіть якби санкцій не впроваджували, Росія була би в скрутному становищі, оскільки політична й економічна модель Путіна себе вичерпала.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив експерт фонду Майдан закордонних справ Олександр Хара.

Санкції є каталізатором і значно погіршують економічний і соціальний стан в Російській Федерації, тому надзвичайно важливо, щоб вони не зменшувалися, додав експерт.

«На жаль, відбувається підміна понять нашим президентом, він воює мирним планом і західними санкціями, а не стратегією змін України, перш за все в секторі безпеки і оборони», – сказав Хара.

Головне за чим поїхав президент до США – не мінські домовленості чи санкції, а ідея залучення американців в Україну, наголошує Хара. Це енергетичні проекти, купівля вугілля, продовження співпраці в ядерній сфері, військово-технічне співробітництво. І якщо наступним рішенням американської адміністрації буде – надати Україні зброю, це буде успіхом зустрічі, додав Хара.

«За тим, щоб підтвердити відданість мінським домовленостям чи посилити санкційний режим, не треба було летіти через Атлантику, це відбувалося автоматично. Ця адміністрація налаштована позитивно до України. Звичайно, що пан Трамп не полишає надій покращити відносини з Російською Федерацією. Водночас, йому треба показати конструктив – що він не проросійський, а дбає про безпеку, перш за все в боротьбі зі світовим тероризмом», – сказав експерт.

Ще на цю тему