Майдан закордонних справ: Безвіз не вирішить питання повернення окупованого Донбасу

15:57 19.06.2017

Надання Україні безвізового режиму з країнами ЄС не несе жодних загроз для України. Одні вигоди. Приміром, чим більше українців відвідає ЄС, тим більше буде розуміння Європи і бажання жити так, як там. Поступовий ріст кількості мандрівників матиме позитив для розвитку транспортної інфраструктури. Але безвіз – не механізм вирішення питання повернення територій.

Таку думку Сайту "24" висловив дипломат, експерт і голова правління Майдану закордонних справ Богдан Яременко.

Як говорить міжнародний експерт, безвіз нічим не загрожує Україні. Це суцільні вигоди. Але статус окупованих територій, за словами Яременка, ніяк не вирішується такими приємними речами, як отримання безвізового режиму з ЄС. Крім того, політолог зазначив, що загалом досить скептично оцінює теорію щодо того, що красива Україна може стати причиною повернення окупованих територій. Вони, вважає Богдан Яременко, будуть повертатися силовим шляхом за активної участі дипломатії.

"Безвіз – не механізм вирішення питання повернення територій. А потік людей з окупованих територій в ЄС навряд чи сильно зможе вплинути на думку європейців щодо України. Це надумані страхи. Тим більше, що люди, що там проживають, як лояльні до України, так і ні, мають специфіку – не підкреслюють своє походження. Оскільки це може призвести до проблем або з Україною, або з Росією", – наголосив Богдан Яременко.

Ще на цю тему