Прокуратура АР Крим просить МЗС України попередити незаконне відвідування іноземцями економічного форуму у Ялті

10:19 12.04.2017

У зв’язку із запланованим проведенням Міжнародного економічного форуму у м. Ялта (Автономна Республіка Крим) у квітні поточного року, у якому передбачається участь представників іноземних держав, прокуратура Автономної Республіки Крим звернулася до Міністерства закордонних справ України щодо сприяння попередженню порушення законодавства України.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим.

Зокрема, прокуратура звертає увагу на можливості інформування представництв іноземних країн про дотримання вимог чинного законодавства України щодо порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду з неї іноземців та про юридичну відповідальність, яка може настати у випадку недотримання порядку перетину адміністративного кордону.

Важливо також підкреслити, що Генеральна Асамблея ООН у резолюції (68/262 від 27 березня 2014 року) підтвердила територіальну цілісність України у межах міжнародно визнаних кордонів і закликала всі держави не визнавати будь-яких змін статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополя й утримуватися від усяких дій та кроків, які можна було б тлумачити як визнання будь-якої такої зміни статусу (пункти 1 і 6).

Зважаючи, що організаторами Форуму виступають незаконно утворений орган – «Уряд Республіки Крим» та Фонд «Ялтинського Міжнародного економічного форуму» при підтримці Адміністрації Президента Російської Федерації, участь у такому заході офіційних іноземних представників може розглядатися як визнання останніми зміни статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та легітимності окупаційного режиму.

Прокуратура Автономної Республіки Крим попереджає про невідворотність покарання за порушення законодавства України.

Ще на цю тему