UA EN

росіяни заборонили працівникам ЗАЕС спілкуватись між собою – Енергоатом

17:40 16.05.2023

На Запорізькій АЕС посилився контроль над атомниками, персоналу тепер заборонено навіть спілкуватись між собою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі.

«Після нещодавно введеної заборони користуватися навіть кнопковими телефонами на майданчику ЗАЕС російські терористи виходять на новий рівень абсурду – вводять для персоналу ще більш безглузді обмеження», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нині на ЗАЕС залишаються працювати близько 2,5 тис. атомників. Проте ледь не найголовнішим підрозділом на атомній станції тепер стала служба охорони: саме озброєні «охоронці» наразі вирішують, як їй функціонувати.

«Перед робочою зміною вони уважно та ретельно перевіряють атомників на вході, дозволяючи їм проходити на робочі місця виключно естакадою. Під суворим табу і будь-які переміщення територією ЗАЕС, окрім тих, які місцеві поліцаї чітко визначили. Виходити не те що за межі станції, а й просто на вулицю – суворо заборонено. Перебуваючи на роботі, працівники тепер мають право дивитися лише прямо перед собою. Бо повертати голову та навіть просто глянути вбік, – суворо заборонено», – повідомляють в Енергоатомі.

У компанії додали, що причина нових заборон проста: загарбники намагаються замаскувати власні вогневі позиції та велику кількість військової техніки на території станції.

Як повідомлялося, російські загарбники встановлюють додатковий паркан, щоб огородити під'їзди до Запорізької АЕС. А окупаційне керівництво Запорізької АЕС відпрошується у росіян нібито у відпустки, шукаючи на заміну українських атомників.

Ще на цю тему