UA EN

СБУ ліквідувала корупційну схему щодо пов’язану із «зерновою угодою»

08:00 28.03.2023

Служба безпеки України ліквідувала корупційну схему, пов’язану із «зерновою угодою», реалізовану в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області. 

Учасники оборудки вимагали гроші з компаній, які експортують українську агропродукцію у межах «зернової угоди», повідомили в СБУ, пише ZN.UA.

«За хабарі вони «гарантували» зернотрейдерам безперешкодне отримання фітосанітарних сертифікатів відповідності їхньої продукції. За відмову сплачувати «данину» погрожували максимально затягувати бюрократичні процедури», – зазначили в СБУ.

Співробітники спецслужби зафіксували два випадки отримання майже 400 тис. грн. Гроші отримував посередник, якого посадовці долучили спеціально залучили для передачі хабарів. За даними слідства, за кожну тонну експортованої продукції учасники схеми вимагали «данину» у розмірі 40 американських центів. 

Посереднику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Зараз правоохоронці встановлюють всі обставини злочину та працюють над притягненням винних до відповідальності.
 

Ще на цю тему