UA EN

Підприємцю-колаборанту з Криму загрожує до п'яти років в'язниці

13:20 10.02.2023

Підприємцю із тимчасово окупованого Криму, який уклав контракти із «адміністрацією міста Сімферополя» та «міністерством екології та природних ресурсів Республіки Крим», загрожує до п'яти років в'язниці за колабораціонізм. 

Про це у Телеграмі повідомила прокуратура АРК та м. Севастополь, передає Укрінформ

«Прокуратура автономії повідомила про підозру ще одному підприємцю з Криму. Його дії кваліфіковано за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі», - йдеться в повідомленні. 

Чоловік, знаючи про окупацію півострова російськими збройними силами, відкрив на півострові сервісно-ремонтне підприємство. 

Як розповіли у прокуратурі, він уклав декілька контрактів з «адміністрацією міста Сімферополя» та «міністерством екології та природних ресурсів Республіки Крим». 

Його підприємство надавало послуги з ремонту та технічного обслуговування оргтехніки, яка забезпечувала роботу окупантів. За це отримало понад 1,3 млн рублів з бюджету ворога (майже 700 тисяч грн).

Водночас у прокуратурі наголосили, що кримчанам не варто вірити російській пропаганді, яка розповідає, що після деокупації півострова українська правоохоронна система матиме на меті «покарати усіх». 

«Стаття 111-1 КК України (колабораційна діяльність) набрала чинності 15 березня 2022 року та дозволяє притягувати до відповідальності осіб, які співпрацюють з державою-окупантом», - зазначили в прокуратурі Криму.
 

Ще на цю тему