UA EN

У Криму вперше за останні 20 років виявлений бруцельоз: заразилося 9 людей

17:40 23.01.2023

В окупованому Криму вперше за останні 20 років виявили бруцельоз. 

Дев'ятеро людей заразилися бруцельозом при спалаху захворювання серед корів у фермерських господарствах у Білогірському районі Криму. Про це повідомив окупаційний телеканал "Міллет" з посиланням на Росспоживнагляд, пише qirim.news.

Всього по всьому осередку, не тільки в цьому фермерському господарстві, а й з урахуванням того, що сировина постачалася на підприємство, ми обстежили всіх осіб, які могли мати ризик зараження. Загалом у нас у Криму та Севастополі виявлено 9 осіб», – сказала начальниця відділу епідеміологічного нагляду окупаційного "Міжрегіонального управління Росспоживнагляду по Республіці Крим та Севастополі" Світлана Листопад.

Інформацію про перший за два десятиліття спалах бруцельозу підтвердив й окупаційний голова "Державного комітету ветеринарії РК" Валерій Іванов.

За його словами, всі тварини були завезені до Криму і наразі вже умертвлені. У Криму 20 років не було бруцельозу, і вони не могли заразитися нізвідки.

Корів привезли до Криму. Заразилося кілька людей, цим займається Росспоживнагляд. Загиблих серед людей немає. Два вогнища у Білогірському районі – сусідні фермерські господарства, локалізовані. Усі захворілі тварини умертвлені, – розповів окупаційний чиновник.
 

Ще на цю тему