UA EN

Байден: росія накачує світ брехнею, списуючи продовольчу кризу на санкції

09:20 22.09.2022

росія бреше, звинувачуючи в продовольчій кризі введені проти неї санкції. Про це під час виступу на Генасамблеї ООН заявив президент США Джо Байден.

Передає кореспондент УНН.

Він зазначив, що санкції, введені проти рф, не стосуються її можливостей експортувати продовольство і добрива.

Цитата

«росія накачує світ брехнею, намагаючись звалити провину на санкції, які багато країн ввели через агресію проти України. Я хочу абсолютно чітко розставити крапки над і: наші санкції абсолютно конкретно передбачають, що росія може експортувати продовольство і добрива – тут немає жодних обмежень. Саме війна росії погіршує ситуацію з дефіцитом продовольства і відсутністю продовольчої безпеки. Я вдячний ООН, Генеральному секретарю за провідну роль – створено механізм з експорту зерна з Чорноморських портів України, які росія блокувала місяцями. Потрібно робити все, щоб домовленість продовжувала діяти. Нам потрібно годувати світ», - заявив Байден.

Додамо

За його словами, 193 млн людей у світі голодують.

Байден закликав держави утримуватися від заборони на експорт продовольства або від надмірної закупівлі зерна.
Він також заявив про розширення фінансування програм із підтримання продовольчої безпеки у світі.

 

Доповнення

За словами Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріша, російське вторгнення в Україну незабаром може призвести до глобальної продовольчої кризи, яка може розтягнутися на роки.

Президент Володимир Зеленський заявив, що російські чиновники відверто погрожують голодом світу.

Теми:

Ще на цю тему