UA EN

Безпілотний винищувач Baykar з українським двигуном успішно пройшов перше випробування

12:40 21.09.2022

Новий реактивний безпілотник моделі Bayraktar Kızılelma турецької компанії Baykar Technologies, обладнаний двигунами української компанії "Мотор Січ" успішно пройшов перше випробування. 

Про це повідомили на YouTube-каналі компанії, опублікувавши відео, пише ZN.UA.

"Перше випробування інтеграції двигуна Bayraktar Kızılelma, першого турецького безпілотного винищувача, розробленого національною компанією Baykar, було успішно завершено", – повідомили в компанії.

Там також зазначили, що Bayraktar Kızılelma стане першим безпілотним військовим літаком турецького виробництва.

Bayraktar Kızılelma – це реактивний надзвуковий малопомітний палубний БПЛА, який, як очікується, матиме робочу висоту 12 тисяч метрів, злітну вагу 5,5 тонн, навантаження 1,5 тонни. Вантажопідйомність боєприпасів апарату становитиме 1 тонну. Він має дві модифікації – MIUS-A та MIUS-B – і обидві обладнані двигунами виробництва "Мотор Січ": АІ-25ТЛТ та АІ-322Ф відповідно. Характерною відмінністю безпілотника буде швидкість, близька до реактивної.

Безпілотник моделі Bayraktar Kızılelma. Фото з сайту ZN.UA

Нагадаємо, компанія Baykar реалізує в Україні проєкт зі створення центру з виробництва та розробки дронів. 11 вересня компанія показала, як виглядатиме завод з виробництва Bayraktar TB2, Akıncı та Kızılelma.
 

Ще на цю тему