UA EN

У російських школах запровадять щотижневі пропагандистські уроки - ЗМІ

09:30 27.08.2022

У російських школах з 1 вересня з'являться уроки під назвою «Розмови про важливе» - з метою «зміцнення традиційних російських духовно-моральних цінностей».

Про це повідомляє видання «Важливі історії», передає Укрінформ.

На цих уроках, розрахованих на школярів з першого по 11 клас, дітям розповідатимуть про війну в Україні, патріотизм і любов до батьківщини. У школах навіть запровадять нову посаду: радника директора з виховної роботи.

«У новому навчальному році російським школярам щотижня розповідатимуть, що війна в Україні – приклад справжньої любові до країни та російського народу, а справжній патріот має завжди бути готовим померти за щастя Батьківщини», – пише видання, проаналізувавши методичні матеріали.

Як приклади "служіння вітчизні" та військових подвигів вчителям пропонується наводити історії російських військових, які беруть участь у війні проти України.

Міністерство освіти росії опублікувало методичні матеріали для проведення "розмов про важливе". На їх розробку було укладено контракт вартістю 22 млн рублів. А для підготовки вчителів Мінпросвіт створив у Rutube проєкт з відеолекціями.

Варто зазначити, що у рф закон "Про освіту" забороняє педагогам та освітнім закладам "використовувати освітню діяльність для політичної агітації, примусу учнів до прийняття політичних, релігійних або інших переконань".

Ще на цю тему