UA EN

Ворог використовує С-300 для обстрілів Миколаєва - Гуменюк

17:20 01.08.2022

Російські загарбницькі війська під час обстрілів Миколаєва використовують зенітно-ракетні системи С-300, що призводить до величезних руйнувань.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

«Зараз ми фіксуємо нетипове використання зенітно-ракетних систем С-300, одну з батареї яких ми вже знищили, і вони продовжують їх переміщувати по окупованій території Херсонщини і з різних напрямків завдають ударів. Особливість цієї зброї зокрема в максимальному ураженні. Оскільки зенітно-ракетна система призначена для знищення цілей в повітрі, тобто ракета, вилітаючи з пристрою, розривається в повітрі, знищуючи ціль. Якщо вона влучає в поверхню або, наприклад, в будівлю, яка має акустичну додаткову потужність, то розривна сила збільшується в кілька разів. І нашпигування цього снаряду певними металевими частинами завдає додаткових уражень. Тому дуже потужна сила у такого снаряда, і влучання в землю лишає дуже великі вирви і завдає великої ударної хвилі, яка теж може бути руйнівною», - пояснила Гуменюк.

Теми:

Ще на цю тему