UA EN

Грузія не хоче «втручатися» в позов України проти Росії в суді ООН

12:40 15.07.2022

Міністерство закордонних справ Грузії заявило, що зобов’язання втрутитися в судовий процес України проти росії в Міжнародному суді ООН могло б «вплинути на її позови проти москви».

Як повідомляє Європейська правда, про це йдеться в опублікованій у четвер 14 липня заяві МЗС Грузії.

Там підкреслюється, що Грузія, «як і завжди», продовжує підтримувати Україну в міжнародних організаціях.

«У зв’язку з цим показовим є те, що у березні 2022 року Грузія разом із 39 іншими державами звернулась до прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі з клопотанням про початок розслідування. Слідство розпочалось і активно триває», – йдеться в заяві.

Коментуючи спільну заяву понад 40 країн та Європейського Союзу щодо позову України в Міжнародному суді ООН, грузинська сторона звертає увагу на формулювання: «підписанти цієї декларації, які є сторонами конвенції про геноцид, мають намір втрутитися в цей процес».

«Виходячи з того, що сама Грузія подала позови проти росії в різні міжнародні суди, завчасне взяття таких зобов'язань може вплинути на процеси, які веде Грузія, до яких Грузія доклала максимум зусиль», – вважають у грузинському МЗС.

У середу, 13 липня, Європейський Союз і 43 світові держави опублікували заяву на підтримку наміру України засудити Росію за Конвенцією про попередження злочину геноциду та покарання за нього.
 

Ще на цю тему