UA EN

DP World збудує мультимодальний термінал у Румунії

10:20 11.05.2022

Глобальний портово-логістичний оператор DP World на початку травня розпочав будівництво нового мультимодального терміналу біля міста Аюд у Румунії.

Як пише видання Порти України, про це повідомляє Railfreight.

Термінал, що будується в Трансільванії, повинен буде відігравати ключову роль у розширенні міжнародної торгівлі. Розташування терміналу зробить його важливим хабом для залізничного транспорту, оскільки він може сприяти збільшенню експорту румунської продукції, а також функціонувати як вузол для покращення залізничного сполучення між Трансільванією, портами Чорного моря та рештою Європи.

Логістичний термінал зв’яже Північну Румунію, де традиційно бракувало надійної інфраструктури, з рештою країни. Крім того, він наблизить регіон до Чорного, Північного та Адріатичного моря за допомогою зеленої електрифікованої залізниці”, — прокоментували в компанії.

Говорячи про Середній коридор, у DP World наголосили, що термінал також «перебуває безпосередньо на залізничному маршруті, що сполучає Європу з Китаєм через Середню Азію».

DP World володіє терміналом у порту Констанца, тому зацікавленість в інвестиціях у новий хаб, розташований між Чорним морем та європейськими транспортними вузлами, стає ще очевиднішою.

DP World (штаб-квартира — Дубай) — один із найбільших портових операторів світу. Ключовими бізнесами групи є порти та термінали (переважно контейнерні), технологічні парки та економічні зони, логістичні та морські сервіси. Оперує 123 логістичними та транспортними активами у 54 країнах. Управляє 78 морськими терміналами у всьому світі. У 2021 році збільшив контейнерооборот порівняно з попереднім роком на 9,4% — до 77,9 млн TEU.

У червні 2020 року DP World закрив угоду з придбання контрольного пакету акцій контейнерного терміналу TIS Pivdennyi, найбільш глибоководнішого контейнерного терміналу в Україні. Купівля частки — другий досвід успішного партнерства DP World з акціонерами ТІС. Першим спільним підприємством став буксирний оператор P&O Maritime Ukraine.
 

Ще на цю тему