UA EN

Ексдиректор кримських підприємств визнав провину у фінансуванні окупації Криму – суд

12:20 03.12.2021

Колишній директор підприємства «Кримдорзв'язок» і «Севастопольського міжгалузевого підприємства промислового залізничного транспорту» визнав провину у фінансуванні окупації Криму, його звільнили від відбування реального покарання з випробувальним терміном у 2 роки.

Про це йдеться в тексті вироку Шевченківського районного суду Києва, пішет Крим.Реалії.

За цими даними, засуджений 27 листопада 2015 року став директором «незаконно створеного ГУП РК «Кримдорзв'язок» та фінансував облаштування дорожньої інфраструктури в Криму. Пізніше, 7 лютого 2017 року, засуджений став директором «незаконно створеного «Севастопольського МППЗТ» і надав Чорноморському флоту Росії можливість користуватися залізничними коліями.

Згідно з текстом документа, засуджений «повністю та беззастережно визнав свою провину за ч. 1 ст. 110-2 КК України («Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території чи державного кордону України»).

«Визнати винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110-2 КК України та призначити йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій на підприємствах залізничного транспорту строком на 2 роки», – йдеться у тексті вироку.

При цьому суд звільнив засудженого від відбування призначеного покарання, якщо він протягом випробувального терміну тривалістю 2 роки не вчинить нового кримінального злочину.

У тексті вироку не вказано ім'я та прізвище засудженого. За інформацією з відкритих джерел, у 2015-2016 роках «Кримдорзв'язок» очолював Володимир Грибанов. Він та його захист публічно не коментували вирок.