UA EN

В Криму окупанти склали протокол та відпустили 16-річного громадянського журналіста 

13:20 15.10.2021

У Криму російська поліція відпустила 16-річного громадянського журналіста Амара Абдулгазієва, який є сином фігуранта сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Тофіка Абдулгазієва, визнаного політв'язнем. 

Щодо Амара склали адміністративний протокол за паління в недозволеному місці. Про це Крим.Реалії повідомили в громадському об'єднанні «Кримська солідарність».

Як розповів об'єднанню Амар, у «Центральному» відділенні поліції № 3 Сімферополя поліцейські ставили йому питання про батька, а також намагалися зняти його на відео, але хлопець відмовився.

Пізніше на місце прибув захисник Іслям Веліляєв, разом з Амаром вони підписали адміністративний протокол про порушення статті 6.25 Федерального закону («Порушення встановленої федеральним законом заборони паління тютюну, споживання нікотиновмісної продукції або використання кальянів на окремих територіях, у приміщеннях і на об'єктах»). Після цього громадянського журналіста відпустили.

«З протоколом згодні, повинні обмежитися попередженням з урахуванням того, що хлопець неповнолітній, ми з цим звернулися», – поділився Веліляєв.

За даними активістів, Амар Абдулгазієв разом із колегою з 10 ранку перебував біля будівлі підконтрольного Кремлю Кримського гарнізонного військового суду як громадянський журналіст для висвітлення підсумків судового засідання і подій на прилеглій до суду території.

Співробітники поліції, які потрапили на камеру, зажадали пред'явити документи, в зв'язку з «антитерористичною діяльністю», а також тим, що він «був одягнений не по сезону і мав підозрілу сумку».

Співробітник поліції попросив одного з тих, хто підійшов, показати документи у відповідь, на що той заявив, що є студентом Кримського інженерно-педагогічного університету, який розташований на території суду, після чого відійшов. Ознайомившись з паспортом Амара і з'ясувавши, що він є неповнолітнім, правоохоронці також пішли.

Через деякий час поліцейські зняли Абдулгазіеєа під час паління і викликали наряд, який затримав його і відвіз у «Центральний» відділ поліції №3 за порушення закону про вживання тютюну неповнолітніми.
 

Ще на цю тему