UA EN

«Справа Бекірова» в окупованому Криму: стала відома дата початку дебатів

17:00 04.06.2021

Дебати у справі щодо кримськотатарського активіста Едему Бекірова, якого судять заочно в окупованому Росією Криму, відбудуться 8 червня.

Про це повідомляє кореспондент проєкту Крим.Реалії з Центрального «районного суду» Сімферополя.

Під час засідання 4 червня очікувався повторний допит свідка, який в якості вибухотехніка обстежив схрон з боєприпасами та вибухівкою, обладнаний нібито за завданням Бекірова. Свідок на допит не з’явився, замість нього прибув інший вибухотехнік, який був допитаний в якості спеціаліста.

За словами адвоката Олексія Ладіна, єдине, що повідомив експерт – тротил є вибуховою речовиною.

Також, незважаючи на заперечення захисту, у «суді» оголосили показання свідка Шумейка, який віз Едема Бекірова від кордону до місця його перебування у Сімферополі. З цих свідчень випливає, що Бекіров при собі не мав ніякого багажу, крім невеликого рюкзака з ліками і по дорозі не здійснював ніяких дзвінків, оскільки у нього не було сім-карти для дзвінків в Криму.

Крім цього в «суді» оголосили свідчення дочки Едема Бекірова, в яких зазначалося, що водій привіз Бекірова до її дому і після цього підсудний весь час зперебував там або в гостях у родичів.

Також захист заявив клопотання про повторний допит засекреченого свідка «Меметова» через розбіжності в його показаннях, які він давав на етапі попереднього слідства і в «суді».

«Суддя» Сергій Деменок відмовив у задоволенні клопотання.

 

Ще на цю тему