UA EN

Туреччина отримала нові радари власного виробництва / Фото, відео

12:40 13.05.2021

Туреччина отримала нові радари KALKAN-II національного виробництва.

Про це пише DefenceTurk, повідомляє Мілітарний.

11 замовлених у 2016 році радіолокаційних станцій (РЛС) поставлені повітряним силам та прийняті на озброєння.

Загальна кількість РЛС KALKAN-II X-діапазону за угодою між міністерством оборони Туреччини та компанією ASELSAN – 19 одиниць.

Радар KALKAN-II – це мобільний 3D-радар для пошуку та відстеження повітряних цілей на середніх висотах та дальностях більше 60 км.

Система складається з автомобіля Mercedes-Benz та антени розміщеної на причепі виробництва Koluman. Оператор може розміщуватися віддалено від РЛС завдяки функції дистанційного керування.

Туреччина отримала нові радари KALKAN-II. База для РЛС KALKAN-II – автомобіль Mercedes-Benz Unimog та причеп виробництва Koluman Фото: defenceturk.net

Розміщена на причепі антена з фазованою решіткою придатна до використання як самостійно, так і у складі системи управління для захисту критичних об’єктів.

KALKAN-II використовується як РЛС виявлення турецького зенітного ракетного комплексу протиповітряної оборони HİSAR-O.
Зенітний комплекс є першою вітчизняною системою ППО Туреччини, що була розроблена за сприянням Управління оборонної промисловості Туреччини.

Турецький комплекс призначений для ураження бойових літаків, вертольотів, крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів, та інших повітряних загроз.

Турецькі військові навчаються використовувати зенітні ракетні комплекси HISAR. Фото з відкритих джерел

Зенітні ракетні комплекси HISAR розроблені з метою задоволення потреб армії і зміцнення протиповітряної оборони Туреччини на малих та середніх висотах.

Комплекс HISAR представлений у двох варіантах – малої дальності HISAR-A (з радіусом дії до 15 км) та середньої дальності HISAR-O (до 25 км).

Ще на цю тему