UA EN

Контейнеровоз Ever Given зняли з мілини в Суецькому каналі - Bloomberg

08:10 29.03.2021

Рятувальні команди зняли з мілини застряглий в Суецькому каналі контейнеровоз Ever Given.

Про це повідомило в понеділок агентство Bloomberg з посиланням на компанію Inchcape Shipping, яке займається морськими перевезеннями, передає УНН.

Поки не уточнюється, як скоро відновиться рух по водній артерії.

У свою чергу газета The Wall Street Journal з посиланням на главу адміністрації каналу Усаму Рабіа інформує, що контейнеровоз поки вдалося зняти з мілини частково. Зараз буксири намагаються вирівняти курс судна.

«Це хороша новина, — сказав Рабіа. — Ми ще не закінчили, але воно зрушилося з місця».

Раніше президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі доручив розпочати підготовку до розвантаження контейнеровоза Ever Given, який сів на мілину в Суецькому каналі.

400-метровий контейнеровоз Ever Given, зафрахтований компанією Evergreen, сів на мілину в найвужчій частині Суецького каналу, в шести морських милях від його південного входу, у вівторок, 23 березня. Судно заблокувало водну артерію для судноплавства. Попередньою причиною інциденту називали порив вітру, який викликав відхилення контейнеровоза з курсу.

В результаті події біля входів в Суецький канал накопичилося понад 300 суден, що очікують звільнення артерії, яка є головним морським шляхом між Азією і Європою. За даними Bloomberg, їх вантажі оцінюються більш ніж в 10 млрд доларів. Частина кораблів вже висунулася в обхід Африки.

Ще на цю тему