UA EN

Ситуація у Карабасі: Вірменія планує скасувати військовий стан

18:20 23.03.2021

Парламентська більшість Вірменії — блок «Мій крок» — в середу в ході засідання парламенту проголосує за скасування воєнного стану в країні, введеного в кінці вересня 2020 року через військові дії в Нагірному Карабасі.

Про це у вівторок в ході засідання законодавчого органу республіки заявив спікер парламенту Арарат Мірзоян, пише УНН.

«Думаю, що ми можемо в середу вранці проголосувати за скасування воєнного стану в країні. Ми продемонструємо знак доброї волі, особливо якщо врахувати, що є політична домовленість про проведення дострокових виборів, які не можуть відбутися під час воєнного стану», — зазначив він.

Опозиційні партії неодноразово заявляли, що після тристоронньої заяви від 9 листопада 2020 року щодо припинення військових дій в Нагірному Карабасі влада країни відмовляється скасувати військовий стан з політичних мотивів. За словами багатьох представників опозиції, команда Пашиняна побоюється, що після скасування воєнного стану опозиційні фракції почнуть процедуру імпічменту вірменського прем’єра.

У четвер, 18 березня, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян після політичних консультацій з президентом республіки Арменом Саркісяном і лідерами трьох парламентських фракцій заявив, що позачергові парламентські вибори відбудуться 20 червня, при цьому вони не можуть відбутися в умовах воєнного стану.

Ще на цю тему