UA EN

Отруєння Навального: Кремль вважає, що «в історії занадто багато абсурду, аби комусь вірити на слово»

16:45 18.09.2020

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в ситуації з отруєнням Олексія Навального «занадто багато абсурдних невідповідностей, що не дозволяє Москві повірити будь-якій зі сторін на слово» без доказів.

«У цій у всій історії занадто багато абсурду, щоб комусь вірити на слово, тому на слово ми нікому вірити не збираємося», — пише УНН з посиланням на федеральне агентство ТАСС.

Представник президента РФ зазначив, що Москва «продовжує спроби» отримати результати аналізів Навального від ОЗХЗ. «Так, Росія продовжує робити ці спроби», — сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи намагається російська сторона отримати доступ до результатів аналізів, зроблених ОЗХЗ.

«Де-факто ситуація наступна: в технічному секретаріаті ОЗХЗ нам кажуть: «Нічого не знаємо, звертайтеся до німців», а німці нам кажуть: «Нічого не знаємо, звертайтеся в ОЗХЗ», — сказав представник Кремля.

«Те, що я сказав, це абсолютно відповідає положенню справ в цій історії, але, тим не менш, ми не залишаємо наших спроб, ми продовжуємо розмовляти з нашими співрозмовниками і в техсекретаріаті, і в Берліні», — запевнив прес-секретар президента РФ.

Він вказав на те, що Москва ««вельми обмежена» в можливостях проводити розслідування цього інциденту, «тому що з’ясувалося, що якісь предмети були вивезені з Росії, немає можливості ознайомитися з результатами аналізів».

«Це все істотно ускладнює розслідування. Повторюю: питань стає більше, ніж відповідей», — сказав прес-секретар.

При цьому Пєсков додав, що не має інформації про те, чи співпрацює Навальний з іноземними спецслужбами. «Я не можу відповісти на це питання, я не володію такими даними», — сказав представник Кремля.

Додамо, Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) отримала від Німеччини запит на отримання технічної допомоги по ситуації з Олексієм Навальним. Також ЄС може назвати глобальний механізм введення санкцій, що знаходиться в розробці, за порушення прав людини ім’ям російського політика Олексія Навального.

Ще на цю тему