Одеські балкери приймають участь в перевалці кримського зерна / Фото

15:20 27.09.2017

Одразу 2 українських балкера-перевантажувача, а на початку вересня ще один, брали участь в організації експорту кримського зерна з окупованого півострова.

Такі дані наводить BSNews. Вони співпадають із спостереженнями «Миротворця» та «Інформнапалму», які опублікували детальний матеріал щодо цього влітку 2017 року.

Ці балкери знаходились на рейдовій перевалці в територіальних водах РФ — на 451-й рейдовій стоянці. Вони прийняли вантаж кримського зерна, як мінімум, з 3-х суден, що вийшли з Севастополя та Керчі. Потім вони перевантажили це зерно на інші балкери.

Ось так виглядає ця операція — посередині одеський балкер-перевантажувач SVYATOY PYOTR, зліва — невеликий суховантаж, що не має відношення до Криму, справа — великий балкер, що накопичує вантаж перед рейсом:

Так, ці одеські судна не заходили на окуповану територію, але під час вантажної операції капітани не могли не бачити, що вони приймають експортний вантаж з окупованого Криму. Ми не можемо одразу сказати, чи порушили ці судна законодавство України, але те, що вони порушили європейські та американські санкції — безперечно.

Читайте подробиці: Бурхливе літо 2017 в портах окупованого Криму: «Іноземний кримський зерновий флот» та... українські перевантажувачі

Ще на цю тему