Мілітаризація Криму як загроза Європі

Книга видана за результатами роботи Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, БО «Майдан закордонних справ» та редакції інтернет-порталу BlackSeaNews. Надруковано на замовлення Міністерства інформаційної політики України. 

* * *

На півострові стрімкими темпами створене та нарощується найбільше в Європі міжвидове угруповання військ РФ. До Криму з перших днів окупації в пріоритетному порядку направляються тільки нові й новітні зразки військової техніки та озброєнь.

Відновлюються всі наявні в Криму за часів СРСР численні військові аеродроми, пускові позиції ракетних установок, об'єкти ППО, радарні системи, радянські бази зберігання ядерної зброї...

Зміст:

Мілітаризація Криму як реальність 3
Хроніка окупації Криму. Початок мілітаризації 4
Створення ракетного потенціалу в окупованому Криму 7
Окупований Крим і зміна військового балансу в регіоні 10
Відновлення ядерної інфраструктури на окупованому півострові 12
Чисельність і склад військового угруповання в Криму 12
Резолюция Генеральной Ассамблеи ООН «Проблема милитаризации Автономной Республики Крым и города Севастополь,Украина, а также районов Черного и Азовского морей» 16

 

Читати далі...

 

Розділ «Кримська бібліотека» на сайті blackseanews.net створено за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження». Позиція Міжнародного фонду «Відродження» може не співпадати з думкою авторів.