Банки під санкціями. База даних щодо синхронізації санкцій України, США та ЄС

Тетяна ГУЧАКОВА,
експерт моніторингової групи
«Інституту чорноморських стратегічних досліджень»
і «Майдану закордонних справ», Ялта-Київ

Уже ні в кого немає сумніву, що Україні терміново потрібно щось робити зі своєю санкційною політикою щодо держави, яка окупує частину української території та продовжує війну у різних формах.

Вже не є новою думкою те, що українські санкції щодо РФ є навіть слабкішими, ніж санкції інших держав, і Україні потрібно, щонайменше, синхронізувати санкційний режим із США.

Навіть з’явився законопроект про внесення змін до Закону України «Про санкції» щодо синхронізації санкцій з міжнародним співтовариством. А сьогодні має відбутися засідання Комітету ВР України у закордонних справах «Про реалізацію санкційної політики України».

Моніторингова група Майдану закордонних справ, Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та інтернет-видання BlackSeaNews готова допомагати державним органам знаходити інформацію та аргументи для ефективної роботи із санкціями, та нагадувати про тих суб’єктів та ті зв’язки, про які можуть випадково «забути» держслужбовці.

У сьогоднішній публікації – те, що стосується санкційної політики щодо російських банківських установ.

* * *

Загалом у санкційних списках України, США та ЄС, які пов’язані з російською агресією в Україні, 76 банківських установ.

46 з них – банки, що зареєстровані в РФ, ще 5 банків розташовані та працюють в Криму, але зареєстровані за законодавством держави-окупанта. Дві установи знаходяться на окупованій території Донбасу – це так звані «Центральний Республіканський Банк Донецької Народної Республіки» і «Державний банк Луганської Народної Республіки». Ще 4 установи – «дочки» російських банків, що розташовані на території України.

Крім того, у списку американського Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) є ще 19 закордонних підрозділів російських банків.

Загалом в американському списку наприкінці вересня міститься 61 банківська установа, в українському – 56, в списку ЄС – 6.

Відзначимо, що один із банків, що нас цікавлять, – російський Темпбанк – міститься не в українському, а у так званому «сірійському» списку OFAC з аналогічним набором санкцій.

Але, якщо проаналізувати хронологію введення санкцій, можна побачити, що санкційні списки США, що з’явилися ще у квітні 2014 року, постійно доповнювалися, ЄС прийняв антиросійські санкції на початку агресії і на цьому зупинився, а Україна приймала рішення про санкції дуже повільно і не завжди логічно.

Кількість банківських установ в санкційних списках за роками з початку російської агресії

До речі, про логіку роботи з санкціонними списками.

Санкційні списки ЄС з’явилися на початку російської агресії в Україні. Далі регулярно приймалися тільки рішення про продовження дії санкцій. Це було не завжди просто через опір бізнесу та вплив російської пропаганди на політичне життя Європи, але в цілому логічно.

Робота підрозділів Мінфіну США по «українських санкціях», що розпочалася навесні 2014, не припинялася ніколи. Щорічно, зазвичай не один раз на рік, списки доповнювалися новими фігурантами.

І лише дії України щодо санкцій не завжди вдається логічно пояснити.

14 серпня 2014 року був прийнятий базовий закон «Про санкції», але перше рішення про застосування санкцій було ухвалено РНБО лише 2 вересня 2015 року.

Водночас українські «дочки» російських банків (Сбербанку, Внешекономбанку, ВТБ) з’явилися у санкційному списку лише після масових протестних акцій киян у березні 2017 року, а самі «материнські» банки – у травні 2018.

У Києві замуровують відділення «Сбербанку». Фото Громадське

Для порівняння: в списку OFAC банк ВТБ міститься з липня 2014 року, його «дочка» в Україні – з грудня 2015, інша «дочка» – БМ Банк, що раніше належала Банку Москви, – з вересня 2016. Внешекономбанк перебуває під американськими санкціями з липня 2014 року, його українська дочка Промінвестбанк – з липня 2015. Сбербанк опинився у списку у вересні 2014, Сбербанк в Україні – у грудні 2015.

Українська технологія роботи з санкційними списками дещо відрізняється від американської.

Практично щоразу в рішенні РНБО, а згодом і в указі президента, з’являлися нові списки всіх осіб, на які поширюються санкції. Ці списки змінювали попередні. А у травні 2017 указом Президента втратили чинність всі рішення 2015-16 років, замість них з’явився новий великий список. У травні 2018, а згодом через місяць – у червні 2018, з’явилися вже нові списки…

Хочеться думати, що це пов’язано з ретельною роботою над списками, відстеженням нових зв’язків, змін статусу та ін., тому списки регулярно переробляються.

Але.

15 банківських установ з українського списку вже втратили ліцензії на здійснення банківських операцій впродовж 2015-17 років, 11 з них оголошено банкрутами.

Три банки взагалі припинили існування як юридичні особи: банк Івестиційний Капітал відсутній у реєстрах юросіб з жовтня 2015, банк Верхньоволзький – з травня 2016, Аделантбанк – з березня 2017.

А, наприклад, публічне акціонерне товариство «Джипібі Мортгейдж», що потрапило до українського списку у травні 2018 року, міститься в російському держреєстрі як Банк «ГПБ-Іпотека» і знаходиться в стадії ліквідації з грудня 2016.

Банк «ГПБ-Іпотека» 01.09.2016 опинився в списку секторальних санкції США, а 30.12.2016 зборами його акціонерів прийнято рішення «про припинення діяльності в порядку добровільної ліквідації». Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 21.02.2017.

Між тим, коли ТАСкомбанк, що належить Сергію Тигипко, в грудні 2017 купив львівський ВіЕс Банк у групи Сбербанк, цей банк був виключений з санкційного списку, який затверджував РНБО 1 березня 2018 року. До речі, ТАСкомбанк, як можна бачити на його сайті, досі активно співпрацює з російським Сбербанком.

Чимало питань виникає і через те, що кримські Чорноморський банк розвитку і реконструкції (ЧБРР) та Севастопольський морський банк потрапили під українські санкції лише у травні 2018 року. «Не помітили» раніше? Або вони комусь були дуже потрібні для фінансових операцій?

До речі, «не помітити» ці два банки було просто неможливо – це єдині українські банки, що залишилися в окупованому Криму та перереєструвалися за російським законодавством.

ЧБРР, що контролювався Михайлом Вітковим – головою Спостережної ради банку, колишнім міністром фінансів Криму, – вже з 18 березня 2014 року використовувався окупантами для акумулювання податкових платежів кримських підприємців, щоб всі податки залишалися в «Республіці Крим» (наказ «міністерства фінансів Республіки Крим» від 18.03.2014 №60). А кримський бізнес примусово змушували переходити на обслуговування для оплати податкових платежів в ЧБРР.

Севастопольський морський банк (до перереєстрації за російським законодавством – ПАТ Банк Морський) контролювався російським бізнесменом Олександром Анненковим.

Ліцензії цих двох банків були відкликані Національним банком України ще 6 травня 2014 року.

Як вже згадувалося, у списку американського Управління з контролю за іноземними активами є 19 закордонних «дочок» російських банків. Це наслідок секторальних санкцій США, під які потрапили установи, що пов'язані зі Сбербанком Росії, Внешекономбанком, Банком ВТБ, Газпромбанком, колишнім Банком Москви.

Українські санкції на ці установи не розповсюджуються. Між тим, чимало українських банків мають кореспондентські зв'язки із закордонними фігурантами американських списків.

Наприклад, на сайті білоруської «дочки» Сбербанку Росії «БПС-Сбербанк» у червні 2018 розміщена інформація о таких українських банках, що мають відкриті в цієї установі кореспондентські рахунки: ПУМБ, Кліринговий Дім, Банк «Грант», Укрексімбанк, Банк Кредит Дніпро, Промінвестбанк, Ощадбанк, Полтава-банк, Південний, Полікомбанк та «дочка» російського Сбербанку.

 

* * *

Рекомендації Моніторингової групи:

- щонайменше, терміново додати в списки ті установи, що містяться в списку OFAC та відсутні в українському. Але не просто механічно додати, а з урахуванням змін, що сталися з цими юридичними особами за роки (!) після потрапляння до американських списків;

- переглянути зміст санкцій до конкретних осіб з точки зору їх ефективності. Якщо щодо російських «дочок» в Україні, які мають в країні, на жаль, клієнтську базу та зобов’язання, «запобігання виведенню капіталів за межі України» є цілком логічно, то по відношенню до «материнських» банків в Росії це виглядає, щонайменше, недостатнім;

- запровадити відповідальність резидентів України за порушення санкцій;

- здійснювати постійний моніторинг зв’язків осіб з агресією проти України, своєчасно додавати таких до списків;

- і так, не соромитися ретельно перевіряти інформацію, щоб не виглядати смішними, застосовуючи санкції до неіснуючих осіб.

 

Перелік банківських установ,
що перебувають у санкційних списках України, США та ЄС
у зв’язку з агресією Росії в Україні

Скачати таблицю у форматі PDF можна тут.

Назва юридичної особи

Місце розташування / державної реєстрації

Адреса

Реєстраційні дані

Санкції України

Санкції США

Санкції ЄС

Пов'язані особи

Примітки

Документ

Дата включення до списку

Зміст санкцій

Документ

Дата включення до списку

Зміст санкцій

Документ

Дата включення до списку

Зміст санкцій

Акціонерне товариство «ГЕНБАНК»

(Акционерное общество «ГЕНБАНК»)

АР Крим, Україна / зареєстровано в РФ

2950011, АР Крим, м. Сімферополь, вул. Севастопольська, 13

ОДРН (ОГРН): 1137711000074, ІПН (ИНН): 7750005820, дата реєстрації: 10.06.2013

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13685 (SDN List)

22.12.2015

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з імпортом, експортом, реекспортом;
4) заборона здійснення/отримання будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

 

 

 

Акціонерне товариство «Чорноморський банк розвитку і реконструкції»

(Акционерное общество «Черноморский банк развития и реконструкции»)

АР Крим, Україна / перереєстровано в РФ

АР Крим, м. Сімферополь, вул. Більшовицька\, 24,

ОДРН (ОГРН): 1149102030186, ІПН (ИНН): 9102019769, дата реєстрації 13.08.2014

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
2) інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим Законом України, а саме: зупинення фінансових операцій; зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13685 (SDN List)

20.06.2017

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з імпортом, експортом, реекспортом;
4) заборона здійснення/отримання будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

 

 

 

АТ «Севастопольський морський банк»

(Акционерное общество «Севастопольский морской банк»)

АР Крим, Україна / перереєстровано в РФ

м. Севастополь, вул. Брестська, 18-а

ОДРН (ОГРН): 1149204013397, ІПН (ИНН): 9203001743, дата реєстрації: 15.08.2014

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
2) інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим Законом України, а саме: зупинення фінансових операцій; зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13685 (SDN List)

22.12.2015

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з імпортом, експортом, реекспортом;
4) заборона здійснення/отримання будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

 

 

 

Відкрите акціонерне товариство «Російський Національний Комерційний Банк»

(Открытое акционерное общество «Российский Национальный Коммерческий Банк») (РНКБ Банк)

АР Крим, Україна / зареєстровано в РФ

295000, АР Крим, м. Сімферополь, вул. Набережна імені 60-річчя СРСР, 34

ОДРН (ОГРН): 1027700381290, ІПН (ИНН): 7701105460

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13685 (SDN List)

11.03.2015

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з імпортом, експортом, реекспортом;
4) заборона здійснення/отримання будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

COUNCIL DECISION 2014/508/CFSP

30.7.2014

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона здійснення будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

ПАТ Банк «ВВБ»

(Публичное акционерное общество Банк «ВВБ»)

АР Крим, Україна / зареєстровано в РФ

м. Севастополь, вул. Бастіонна, 3-а

ОДРН (ОГРН): 1027600000020, ІПН (ИНН): 7604014087

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
2) інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим Законом України, а саме: зупинення фінансових операцій; зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13685 (SDN List)

20.06.2017

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з імпортом, експортом, реекспортом;
4) заборона здійснення/отримання будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

 

 

 

так званий «Державний банк Луганської Народної Республіки»

ОРДЛО, Україна

91000, м. Луганськ, вул. Шевченка, 1

 

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
2) інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим Законом України, а саме: зупинення фінансових операцій; зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13660 (SDN List)

20.06.2017

1) блокування активів;
2) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з передачею, оплатою, експортом, зняттям коштів або іншими бізнес-процедурами щодо власності або бізнес-інтересів суб’єкта

 

 

 

 

 

так званий «Центральний Республіканський Банк Донецької Народної Республіки»

ОРДЛО, Україна

83015, м. Донецьк, просп. Миру, 8а

 

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
2) інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим Законом України, а саме: зупинення фінансових операцій; зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13660 (SDN List)

20.06.2017

1) блокування активів;
2) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з передачею, оплатою, експортом, зняттям коштів або іншими бізнес-процедурами щодо власності або бізнес-інтересів суб’єкта

 

 

 

 

 

Акціонерне товариство «Акціонерний комерційний банк «Новікомбанк»

(акционерное общество «Акционерный коммерческий банк «Новикомбанк»)

РФ

119180, м. Москва, вул. Велика Полянка, 50/1, будова 1

ОДРН (ОГРН): 1027739075891, ІПН (ИНН): 7706196340

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13662 (SSI List)
Directive 3

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Ростех

 

Акціонерне товариство «Газпромбанк»

(Акционерное общество «Газпромбанк») (Банк ГПБ)

РФ

117420, м. Москва, вул. Наметкіна, 16, корпус 1

ОДРН (ОГРН): 1027700167110, ІПН (ИНН): 7744001497

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

16.07.2014

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

COUNCIL REGULATION (EU) No 833/2014

31.07.2014

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона здійснення будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

Акціонерне товариство «Державний спеціалізований Російський експортно-імпортний банк»

(акционерное общество «Государственный специализированный Российский экспортно-импортный банк») (АО Росэксимбанк)

РФ

123610, м. Москва, Набережна Краснопресненська, 12

ОДРН (ОГРН): 1027739109133, ІПН (ИНН): 7704001959

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

30.07.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Внешекономбанк

 

Акціонерне товариство «К2 Банк»

(акционерное общество «К2 Банк»),

колишня назва – закрытое акционерное общество Акционерный коммерческий банк «Владикавказский коммерческий банк»

РФ

369000, Карачаєво- Черкеська Республіка, м. Черкеськ, вул. Калантаєвського, 2а,

ОДРН (ОГРН): 1021500000103, ІПН (ИНН): 1504030038

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

 

 

 

 

 

 

 

Працював в Криму.
Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 31.08.2018 (наказ ЦБ РФ № ОД-2276).
Знаходиться в процесі реорганізації у формі приєднання до іншої юрособи – комерційного банку ТОВ Єврокапітал-Альянс» (ООО «Еврокапитал-Альянс»), ОДРН (ОГРН): 1020500000168

Акціонерне товариство «Комерційний банк «Індустріальний ощадний банк»

(акционерное общество «Коммерческий банк «Индустриальный сберегательный банк») (АО КБ «ИС Банк»)

РФ

м. Москва, пров. Дмитровський, 7

ОДРН (ОГРН): 1027739339715, ІПН (ИНН): 7744001673

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO13685 (SDN List)

20.06.2017

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з імпортом, експортом, реекспортом;
4) заборона здійснення/отримання будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

 

 

Працює в Криму

Акціонерне товариство «Комерційний Банк «Рубльов»

(акционерное общество «Коммерческий Банк «Рублев»)

РФ

105066, м. Москва, Єлоховський проїзд, 3, будівля 2

ОДРН (ОГРН): 1027700159233, ІПН (ИНН): 7744001151

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO13685 (SDN List)

20.06.2017

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з імпортом, експортом, реекспортом;
4) заборона здійснення/отримання будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

 

 

Працював в Криму.
Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 27.06.2018 (наказ ЦБ РФ № ОД-1594).

Акціонерне товариство «Кредит Урал Банк»

(акционерное общество «Кредит Урал Банк») (АО Банк «КУБ»)

РФ

455044, Росія, м. Магнітогорськ, вул. Гагаріна, 17

ОДРН (ОГРН): 1027400000638, ІПН (ИНН): 7414006722

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

01.09.2016

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Газпромбанк

 

Акціонерне товариство «Російський банк підтримки малого і середнього підприємництва»

(акционерное общество «Российский банк поддержки малого и среднего предпринимательства») (АО «МСП Банк»)

РФ

115035, м. Москва, вул. Садовнічеська, 79

ОДРН (ОГРН): 1027739108649, ІПН (ИНН): 7703213534

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
2) обмеження торговельних операцій;
3) запобігання виведенню капіталів за межі України

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

30.07.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Внешекономбанк

 

Акціонерне товариство «Смартбанк»

(акционерное общество «Смартбанк»)

РФ

111024, м. Москва, вул. Старообрядчеська, буд. 46 «А»

ОДРН (ОГРН): 1025000006459, ІПН (ИНН): 5006008573

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

 

 

 

 

 

 

 

Працював в Криму. Знаходиться в стадії ліквідації. Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 28.03.2016 (наказ ЦБ РФ № ОД-1013).
27.06.2016 прийнято рішення про банкрутство банку

Акціонерне товариство Акціонерний банк «Таатта»

(акционерное общество Акционерный банк «Таатта»)

РФ

677018, Республіка Саха (Якутія), м. Якутськ, вул. Чепалова, 36

ОДРН (ОГРН): 1021400000380, ІПН (ИНН): 1435126628

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO13685 (SDN List)

20.06.2017

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з імпортом, експортом, реекспортом;
4) заборона здійснення/отримання будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

 

 

Працював в Криму.
Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 05.07.2018 (наказ ЦБ РФ № ОД-1683)

Акціонерне товариство Банк «ГПБ-Іпотека»

(Акционерное общество Банк «ГПБ-Ипотека»)

РФ

115446, м. Москва, проїзд Коломенський, 14

ОДРН (ОГРН): 1027739137843, ІПН (ИНН): 7727057683

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
2) обмеження торговельних операцій;
3) запобігання виведенню капіталів за межі України

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

01.09.2016

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Газпромбанк

Знаходиться в стадії ліквідації.
30.12.2016 зборами акціонерів прийнято рішення «про припинення діяльності в порядку добровільної ліквідації».
Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 21.02.2017 (наказ ЦБ РФ № ОД-456)

Акціонерне товариство банк «Івестиційний Капітал»

(акционерное общество банк «Инвестиционный Капитал») (АО «Инвесткапиталбанк»)

РФ

450077, Республіка Башкортостан, м. Уфа, вул. Достоєвського, 100, корпус 1

ОДРН (ОГРН): 1060200012685, ІПН (ИНН): 0278129399, дата реєстрації: 27.11.2006, дата припинення діяльності: 26.10.2015

Укази Президента України
№ 549/2015
№ 467/2016
№ 133/2017
№ 126/2018
№176/2018

16.09.2015
17.10.2016
15.05.2017
14.05.2018
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

ЕО 13661 (SDN List)

28.04.2014

1) блокування активів;
2) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з передачею, оплатою, експортом, зняттям коштів або іншими бізнес-процедурами щодо власності або бізнес-інтересів суб’єкта

 

 

 

 

Припинення діяльності юридичної особи шляхом реорганізації у формі приєднання.
Нова юридична особа: Акціонерне товариство Банк «Північний морський путь» (Акционерное общество Банк «Северный морской путь»), ОДРН (ОГРН): 1097711000078

Акціонерне товариство Банк «Сєвєрний морской путь»

(акционерное общество Банк «Северный морской путь») (АО «СМП банк»)

РФ

115035, м. Москва, вул. Садовницька, 71, будівля 11

ОДРН (ОГРН): 1097711000078, ІПН (ИНН): 7750005482

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

ЕО 13661 (SDN List)

28.04.2014

1) блокування активів;
2) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з передачею, оплатою, експортом, зняттям коштів або іншими бізнес-процедурами щодо власності або бізнес-інтересів суб’єкта

 

 

 

Ротенберги

 

Акціонерне товариство КІВІ Банк

(акционерное общество КИВИ Банк)

особа, що управляє платіжною системою «CONTACT»

РФ

117648, м. Москва, мкр. Чертаново Північне, б. 1А, будівля 1

ОДРН (ОГРН): 1027739328440, ІПН (ИНН): 3123011520

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

Інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим Законом України:
1) заборона узгодження умов та порядку діяльності в Україні міжнародної платіжної системи «CONTACT», якою управляє Ківі Банк (Російська Федерація);
2) заборона встановлення ділових відносин;
3) припинення дії договорів про участь у міжнародній платіжній системі

 

 

 

 

 

 

 

 

Акціонерне товариство Комерційний банк «Глобекс»

(Акционерное общество коммерческий банк «Глобэкс») (АО «Глобэксбанк»)

РФ

109004, м. Москва, вул. Земляний Вал, 59, корп. 2

ОДРН (ОГРН): 1027739326010, ІПН (ИНН): 7744001433

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

30.07.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Внешекономбанк

 

Акціонерне товариство Комерційний банк «Інвестрастбанк»

(акционерное общество Коммерческий банк «Инвестрастбанк») (Банк ИТБ)

РФ

107113, м. Москва, вул. Шумкіна, 20, будівля 1

ОДРН (ОГРН): 1087711000035, ІПН (ИНН): 7750004295

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

 

 

 

 

 

 

 

Працював в Криму. Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 06.10.2015 (наказ ЦБ РФ № ОД-2658).
25.01.2016 прийнято рішення про банкрутство банку

Акціонерне товариство комерційний банк «ФІА-Банк»

(акционерное общество коммерческий банк «ФИА-Банк»)

РФ

445037, Самарська область, м. Тольятті, Новий проїзд, 8

ОДРН (ОГРН): 1026300001980, ІПН (ИНН): 6452012933

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

 

 

 

 

 

 

 

Працював в Криму. Знаходиться в стадії ліквідації. Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 08.04.2016 (наказ ЦБ РФ № ОД-1179).
04.07.2016 прийнято рішення про банкрутство банку

Акціонерний комерційний банк «Московський обласний банк»

(Публичное акционерное общество Московский областной банк) (ПАО Мособлбанк)

РФ

м. Москва, 107023, вул. Велика Семенівська, 32, будівля 1

ОДРН (ОГРН): 1107711000022, ІПН (ИНН): 7750005588

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
2) інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим Законом України, а саме: зупинення фінансових операцій; зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

ЕО 13661 (SDN List)

22.12.2015

1) блокування активів;
2) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з передачею, оплатою, експортом, зняттям коштів або іншими бізнес-процедурами щодо власності або бізнес-інтересів суб’єкта

 

 

 

Ротенберги

 

АТ «Всеросійський банк розвитку регіонів»

(АО «Всероссийский банк развития регионов») (Банк «ВБРР»)

РФ

129594, м. Москва, Сущевський вал, 65, корп. 1

ОДРН (ОГРН): 1027739186914, ІПН (ИНН): 773615334

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13662 (SSI List)
Directive 2, Directive 4

30.07.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 28.11.2017;
б) понад 60 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Роснефть

 

АТ Банк «Сприяння громадським ініціативам»

(АО Банк «Содействие общественным инициативам») (СОБИНБАНК)

РФ

123022, м. Москва, вул. Рочдельска, 15, корп. 56, пов. 4

ОДРН (ОГРН): 1027739051009, ІПН (ИНН): 7722076611

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
2) інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим Законом України, а саме: зупинення фінансових операцій; зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

ЕО 13661 (SDN List)

28.04.2014

1) блокування активів;
2) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з передачею, оплатою, експортом, зняттям коштів або іншими бізнес-процедурами щодо власності або бізнес-інтересів суб’єкта

 

 

 

Банк «Россия»

 

Відкрите акціонерне товариство «Агроінвестиційний комерційний банк»

(открытое акционерное общество «Агроинвестиционный коммерческий банк») (ПАО Агроинкомбанк)

РФ

414000, м. Астрахань, пл. Леніна/вул. Бурова, 10/3

ОДРН (ОГРН): 1023000927520, ІПН (ИНН): 3015012501

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

 

 

 

 

 

 

 

Працював в Криму.
Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 02.11.2015 (наказ ЦБ РФ № ОД-2985).
25.12.2015 оголошено про банкрутство ПАТ Агроінкомбанк

Відкрите акціонерне товариство «Краснодарський краєвий інвестиційний банк»

(открытое акционерное общество «Краснодарский краевой инвестиционный банк») (ПАО «Крайинвестбанк»)

РФ

350063, м. Краснодар, вул. Миру, 34

ОДРН (ОГРН): 1022300000029, ІПН (ИНН): 2309074812

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13685 (SDN List)

22.12.2015

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з імпортом, експортом, реекспортом;
4) заборона здійснення/отримання будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

 

РНКБ

Працює в Криму

Відкрите акціонерне товариство «Московський акціонерний Банк «Темпбанк»

(открытое акционерное общество «Московский акционерный Банк «Темпбанк»)

РФ

109044, м. Москва, Крутицький вал, 26, будівля 2

ОДРН (ОГРН): 1027739270294, ІПН (ИНН): 7705034523

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

SYRIA (SDN List)

08.05.2014

 

 

 

 

 

Працював в Криму.
Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 02.10.2017 (наказ ЦБ РФ № ОД-2805).
20.11.2017 прийнято рішення про банкрутство банку

Відкрите акціонерне товариство «Російський сільськогосподарський банк»

(открытое акционерное общество «Российский сельскохозяйственный банк»), (АО «Россельхозбанк»)

РФ

19034, м. Москва, пров. Гагарінський, 3

ОДРН (ОГРН): 1027700342890, ІПН (ИНН): 7725114488

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

29.07.2014

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

COUNCIL REGULATION (EU) No 833/2014

31.07.2014

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона здійснення будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

Відкрите акціонерне товариство акціонерний комерційний банк «БайкалБанк»

(открытое акционерное общество акционерный коммерческий банк «БайкалБанк»)

РФ

670034, Республіка Бурятія, м. Улан-Уде, вул. Червоноармійська, 28

ОДРН (ОГРН): 1020300003460, ІПН (ИНН): 0323045986

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

 

 

 

 

 

 

 

Працював в Криму.
Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 18.08.2016 (наказ ЦБ РФ № ОД-2675).
24.10.2016 прийнято рішення про банкрутство банку

Акціонерне товариство «БМ-Банк»

(Акционерное общество «БМ-Банк»)

Назва до травня 2016:
відкрите акціонерне товариство Акціонерний комерційний банк «Банк Москви»

РФ

107996, м. Москва, вул. Рождественка, 8/15, будівля 3

ОДРН (ОГРН): 1027700159497, ІПН (ИНН): 7702000406

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

запобігання виведенню капіталів за межі України

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

29.07.2014

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

входить до складу групи ВТБ

 

Відкрите акціонерне товариство Комерційний банк «Верхньоволзький»

(открытое акционерное общество Коммерческий банк «Верхневолжский»)

РФ

152903, Ярославська область, м. Рибінськ, вул. Братів Орлових, 1а

ОДРН (ОГРН): 1027600000185, ІПН (ИНН): 7626001317, дата припинення діяльності: 17.05.2016

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13685 (SDN List)

22.12.2015

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з імпортом, експортом, реекспортом;
4) заборона здійснення/отримання будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

 

 

Працював в Криму. Припинення діяльності юридичної особи шляхом реорганізації у формі приєднання.
Нова юридична особа: Публічне акціонерне товариство Банк «ВВБ» (Публичное акционерное общество Банк «ВВБ», ОДРН (ОГРН): 1027600000020

Відкрите акціонерне товариство Комерційний банк «МАСТ-Банк»

(открытое акционерное общество Коммерческий банк «МАСТ-Банк»)

РФ

107014, м. Москва, вул. Бабаєвська, 6

ОДРН (ОГРН): 1027739199124, ІПН (ИНН): 7744001761

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

 

 

 

 

 

 

 

Працював в Криму. Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 24.06.2015 (наказ ЦБ РФ № ОД-1436).
19.08.2015 прийнято рішення про банкрутство банку

Відкрите акціонерне товариство Комерційний банк «Сєвєрний Кредит»

(открытое акционерное общество «Северный Кредит»)

РФ

160000, м. Вологда, вул. Герцена, 27

ОДРН (ОГРН): 1022900001772, ІПН (ИНН): 2901009852

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13685 (SDN List)

20.06.2017

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з імпортом, експортом, реекспортом;
4) заборона здійснення/отримання будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

 

 

Працював в Криму. Знаходиться в стадії ліквідації.
Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 29.12.2017 (наказ ЦБ РФ № ОД-3754). 27.02.2018 прийнято рішення про банкрутство банку

Відкрите акціонерне товариство Рославльський акціонерний комерційний банк «Смолевич»

(открытое акционерное общество Рославльский акционерный коммерческий банк «Смолевич»)

РФ

216500, Смоленська область, м. Рославль, вул. Пролетарська, 47

ОДРН (ОГРН): 1026700000051, ІПН (ИНН): 6725008696

Указ Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

 

 

 

 

 

 

 

Працював в Криму. Знаходиться в стадії ліквідації. Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 08.09.2015 (наказ ЦБ РФ № ОД-2371).
11.11.2015 прийнято рішення про банкрутство банку

Державна корпорація «Банк розвитку та зовнішньоекономічної діяльності»

(Государственная корпорация «Банк развития и внешнеэкономической деятельности «Внешэкономбанк»)

РФ

107996, м. Москва, пр-т Академіка Сахарова, б. 9

ОДРН (ОГРН): 1077711000102, ІПН (ИНН): 7750004150

Укази Президента України №
126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

запобігання виведенню капіталів за межі України

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

16.07.2014

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

COUNCIL REGULATION (EU) No 833/2014

31.07.2014

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона здійснення будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

Закрите акціонерне товариство «Сургутнафтогазбанк»

(закрытое акционерное общество «Сургутнефтегазбанк»)

РФ

628400, м. Сургут, вул. Григорія Кукуєвицького, 19

ОДРН (ОГРН): 1028600001792, ІПН (ИНН): 8602190258

Укази Президента України №
126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
2) обмеження торговельних операцій;
3) запобігання виведенню капіталів за межі України

EO 13662 (SSI List)
Directive 4

26.01.2018

 

 

 

 

 

 

ПАТ «Сбербанк Россії»

(ПАО «Сбербанк России»)

РФ

117997, м. Москва, вул. Вавілова, б. 19

ОДРН (ОГРН): 1027700132195, ІПН (ИНН): 7707083893

Укази Президента України №
126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

запобігання виведенню капіталів за межі України

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

12.09.2014

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

COUNCIL REGULATION (EU) No 833/2014

31.07.2014

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона здійснення будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

Публічне акціонерне товариство «Аделантбанк»

(публичное акционерное общество «Аделантбанк»)

РФ

127055, м. Москва, вул. Паліха, 13/1, будівля 1

ОДРН (ОГРН): 1027739030110, ІПН (ИНН): 7705052226, дата припинення діяльності: 23.03.2017

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

 

 

 

 

 

 

 

Юрідична особа припинила існування 23.03.2017 (ліквідація юріидичної особи за рішенням суду)

Публічне акціонерне товариство «Акціонерний банк «Первомайський»

(публичное акционерное общество «Акционерный банк «Первомайский»)

РФ

350020, м. Краснодар, вул. Красна, 139

ОДРН (ОГРН): 1022300001063, ІПН (ИНН): 2310050140

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

 

 

 

 

 

 

 

Працював в Криму з травня 2014 по березень 2016.

Публічне акціонерне товариство «Банк ВТБ 24»

(публичное акционерное общество «Банк ВТБ 24»)

РФ

101000, м. Москва, вул. М’ясницька, 35

ОДРН (ОГРН): 1027739207462, ІПН (ИНН): 7710353606

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Банк ВТБ

 

Публічне акціонерне товариство «Банк ВТБ»

(публичное акционерное общество «Банк ВТБ»)

РФ

м. Санкт Петербург, вул. Велика Морська, 29;
119121, м. Москва, вул. Плющиха, 37;
109044, м. Москва, вул. Воронцовська, 43,

ОДРН (ОГРН): 1027739609391, ІПН (ИНН): 7702070139

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

запобігання виведенню капіталів за межі України

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

29.07.2014

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше

COUNCIL REGULATION (EU) No 833/2014

31.07.2014

1) блокування активів;
2) заборона інвестування;
3) заборона здійснення будь-якого внеску або надання коштів, товарів чи послуг

 

 

Публічне акціонерне товариство «Міжрегіональний комерційний банк розвитку зв’язку і інформатики»

(публичное акционерное общество «Межрегиональный коммерческий банк развития связи и информатики») (ПАО АКБ «Связь-Банк»)

РФ

105066, м. Москва, вул. Новорязанська, 31/7, корп. 2,

ОДРН (ОГРН): 1027700159288, ІПН (ИНН): 7710301140

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
2) обмеження торговельних операцій;
3) запобігання виведенню капіталів за межі України

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

30.07.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше

 

 

 

Внешекономбанк

 

ТОВ «Інвестиційний республіканський банк»

(ООО «Инвестиционный республиканский банк») (ООО «Инресбанк»)

РФ

107023, м. Москва, вул. Семеновська, 32, стр. 1

ОДРН (ОГРН): 1027739320003, ІПН (ИНН): 7709000765, дата припинення діяльності: 25.04.2016

 

 

 

EO 13661 (SDN List)

22.12.2015

1) блокування активів;
2) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з передачею, оплатою, експортом, зняттям коштів або іншими бізнес-процедурами щодо власності або бізнес-інтересів суб’єкта

 

 

 

СМП банк

Припинення діяльності юридичної особи шляхом реорганізації у формі приєднання (25.04.2016).
Нова юридична особа: Публичное акционерное общество Московский областной банк, ОДРН (ОГРН): 1107711000022

ТОВ Комерційний банк «Бізнес для Бізнеса»

(ООО коммерческий банк «Бизнес для Бизнеса») (КБ «БДБ»)

РФ

429060, Чуваська Республіка, м. Ядрін, вул. Червоноармійська, 5

ОДРН (ОГРН): 1022100008325, ІПН (ИНН): 2119000435,

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

 

 

 

 

 

 

 

Працював в Криму. Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 27.08.2015 (наказ ЦБ РФ № ОД-2270).
02.11.2015 прийнято рішення про банкрутство банку

ТОВ ЦМРБанк

(ООО ЦМРБанк)

Назву змінено,
до 05.04.2018 було: ТОВ «Банк «Центр міжнародних розрахунків» (ООО «Банк «Центр международных расчетов»)

РФ

м. Москва, вул. Паліха, 10, буд. 7

ОДРН (ОГРН): 1157700005759, ІПН (ИНН): 7750056670

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
2) інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим Законом України, а саме: зупинення фінансових операцій; зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13660 (SDN List)

20.06.2017

1) блокування активів;
2) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з передачею, оплатою, експортом, зняттям коштів або іншими бізнес-процедурами щодо власності або бізнес-інтересів суб’єкта

 

 

 

 

 

Товариство з обмеженою відповідальністю «Джаст Банк»

(общество с ограниченной ответственностью «Джаст Банк»)

РФ

119180, м. Москва, вул. Велика Полянка, 54, будівля 1

ОДРН (ОГРН): 1117711000032, ІПН (ИНН): 7750005651

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

 

 

 

 

 

 

 

Працював в Криму. Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 02.11.2015 (наказ ЦБ РФ № ОД-2981).
22.01.2016 прийнято рішення про банкрутство банку

Товариство з обмеженою відповідальністю «Комерційний банк «Тальменка-банк»

(общество с ограниченной ответственностью «Коммерческий банк «Тальменка-банк»)

РФ

656037, Алтайський край, м. Барнаул, просп. Леніна, 156а

ОДРН (ОГРН): 1022200529537, ІПН (ИНН): 2277004739

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

 

 

 

 

 

 

 

Працював в Криму. Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 23.01.2017 (наказ ЦБ РФ № ОД-106).
03.03.2017 прийнято рішення про банкрутство банку

Товариство з обмеженою відповідальністю «Сєтєлєм Банк»

(общество с ограниченной ответственностью «Сетелем Банк»)

РФ

125040, м. Москва, вул. Правди, буд. 26

ОДРН (ОГРН): 1027739664260, ІПН (ИНН): 6452010742

Укази Президента України
№ 126/2018,
№176/2018

14.05.2018,
21.06.2018

зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Сбербанк Росії

 

Товариство з обмеженою відповідальністю комерційний банк «Фінансовий стандарт»

(общество с ограниченной ответственностью коммерческий банк Финансовый стандарт»)

РФ

129090, м. Москва, вул. Троїцька, 7, корпус 4

ОДРН (ОГРН): 1027739326306, ІПН (ИНН): 0304001711

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

 

 

 

 

 

 

 

Працював в Криму. Ліцензію на здійснення банківських операцій відкликано 08.06.2016 (наказ ЦБ РФ № ОД-1797).
21.07.2016 прийнято рішення про банкрутство банку

Акціонерне товариство «Акціонерний банк «Росія»

(акционерное общество «Акционерный банк «Россия»)

РФ

191124, м. Санкт-Петербург, площа Растреллі, 2, літ. А

ОДРН (ОГРН): 1027800000084, ІПН (ИНН): 7831000122

Укази Президента України
№ 549/2015,
№ 467/2016,
№ 133/2017,
№ 126/2018,
№176/2018

16.09.2015,
17.10.2016,
15.05.2017,
14.05.2018,
21.06.2018

1) блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном
2) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)

ЕО 13661 (SDN List)

20.03.2014

1) блокування активів;
2) заборона будь-яких операцій, пов'язаних з передачею, оплатою, експортом, зняттям коштів або іншими бізнес-процедурами щодо власності або бізнес-інтересів суб’єкта

 

 

 

 

Працює в Криму

Акціонерне товариство «БМ Банк» (АТ «БМ Банк»)

Україна

01032, м. Київ, Бульвар Тараса Шевченка, 37/122

ЄДРПОУ: 33881201

Укази Президента України
№ 63/2017,
№ 57/2018

15.03.2017,
06.03.2018

запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних з банками осіб

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

01.09.2016

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

БМ-Банк (попередня назва Банк Москви), входить до групи ВТБ

19.03.2018 єдиний акціонер БМ Банку – Банк ВТБ (РФ) прийняв рішення про припинення здійснення банківської діяльності із збереженням юридичної особи. Клієнтам банку рекомендовано «залишитися клієнтом Групи ВТБ і перейти на обслуговування в VTB Bank (Україна)»

Акціонерне товариство «ВТБ Банк» (АТ «ВТБ Банк»)

Україна

м. Київ, Бульвар Тараса Шевченка/вул. Пушкінська, 8/26

ЄДРПОУ: 14359319, МФО: 321767

Укази Президента України
№ 63/2017,
№ 57/2018

15.03.2017,
06.03.2018

запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних з банками осіб

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Банк ВТБ

Працює 5 відділень в Україні

Акціонерне товариство «Сбербанк» (АТ «Сбербанк»)

до 02.02.2009Закрите акціонерне товариство «Дочірній банк Сбербанку Росії»

Україна

01601, м. Київ, вул. Володимирська, 46

ЄДРПОУ: 25959784, МФО: 320627

Укази Президента України
№ 63/2017,
№ 57/2018

15.03.2017,
06.03.2018

запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних з банками осіб

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Сбербанк Росії

Працює 112 відділень в Україні

Публічне акціонерне товариство «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» (ПАТ «Промінвестбанк»)

Україна

01001, м. Київ, Провулок Шевченка, 12

ЄДРПОУ: 00039002, МФО: 300012

Укази Президента України
№ 63/2017,
№ 57/2018

15.03.2017,
06.03.2018

запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних з банками осіб

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

30.07.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Внешекономбанк

Працює 56 відділень в Україні

SBERBANK EUROPE AG

Австрія

1010, Відень, Шварценбергплатц, 3

Schwarzenbergplatz, 3, 1010, Wien,
Austria

реєстраційний номер: 161285i

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Сбербанк Росії

 

VTB BANK (AUSTRIA) AG

Австрія

Parkring 6, 1010 Vienna, Austria

реєстраційний номер: 117595i

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Банк ВТБ

Банк ліквідовано в 2018. Працює VTB BANK (EUROPE) SE (реєстраційний номер HRB12169 FRANKFURT AM MAIN), у квітні 2018 відкрито філію в Австрії (реєстраційний номер 481372a)

ОАО «Банк ВТБ (Азербайджан)»

Азербайджан

AZ1008, г. Баку, Насиминский район, пр. Хатаи 38

TIN (ИНН): 1400117231

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Банк ВТБ

 

BANCO VTB AFRICA, S.A.

Ангола

22, Rua da Missao, Luanda, Angola

 

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Банк ВТБ

 

Відкрите акціонерне товариство «БПС-Сбербанк»

(Открытое акционерное общество «БПС-Сбербанк») (ОАО «БПС-Сбербанк»)

Білорусь

220005, г. Минск, бульвар Мулявина, 6

Реєстраційний номер в ЄДР: 100219673

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Сбербанк Россії

Має кореспондентські рахунки, що відкриті українськими банками: ПАТ «ПУМБ», АБ «Кліринговий Дім», АТ Банк «Грант», АТ «Укрексімбанк», ПАТ «Промінвестбанк»), АТ «Ощадбанк», АТ «Полтава-банк», ПАТ АБ «Південний», АТ «Полікомбанк», АТ «Сбербанк»

ЗАО Банк ВТБ (Беларусь)

Білорусь

220007, ул.Московская, 14, г.Минск, Беларусь

Реєстраційний номер в ЄДР: 101165625

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Банк ВТБ

 

Відкрите акціонерне товариство «Бєлвнешекономбанк»

(Открытое акционерное общество «Белвнешэкономбанк») (ОАО «Банк БелВЭБ»)

Білорусь

220004, г. Минск, пр. Победителей, 29

Реєстраційний номер в ЄДР: 100010078

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

30.07.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Внешекономбанк

 

ЗАТ «Арексімбанк – група Газпромбанку»

(ЗАО «Арэксимбанк – группа Газпромбанка»)

Вірменія

 

 

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

01.09.2016

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Газпромбанк

Юрідична особа припинила існування. В 2016 Газпром продав «Арексімбанк – група Газпромбанку» Фінансово-промисловій корпорації «Регіон» (РФ), єдиним акціонером якої є Голова Ради ЗАТ «Ардшинбанк», російський бізнесмен Карен Сафарян. Після цього ЗАТ «Арексімбанк – група Газпромбанку» приєднаний до ЗАТ «Ардшинбанк»

ЗАО «Банк ВТБ (Армения)»

Вірменія

РА, 0002, г. Ереван, ул. Московяна, 35, нежилые помещения 68-73

реєстраційний номер: 211.190.00186,
податковий ідентифікатор 02560461

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Банк ВТБ

 

АО «Банк ВТБ (Грузия)»

Грузия

0108, м. Тбілісі, ул. Г. Чантурія 14

Ідентифікаційний код 202906427

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Банк ВТБ

 

Дочірній банк Акціонерного товариства «Сбербанк Росії» в Казахстані

(Дочерний банк Акционерного общества «Сбербанк России» в Казахстане), (ДБ АО «Сбербанк») (SB SBERBANK JSC)

Казахстан

050059, Республика Казахстан, г. Алматы, Бостандыкский район, проспект Аль-Фараби, дом 13/1

Код ОКПО: 28109833

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Сбербанк Россії

 

Дочерняя организация Акционерное общество Банк ВТБ (Казахстан)

Казахстан

г. Алматы, ул. Тимирязева 28 «в»

Код ОКПО: 50507796

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Банк ВТБ

 

VEB ASIA LIMITED

Китай

Suite 5808, 58/F, Two International Finance Center, 8 Finance Street Central, Hong Kong, China

 

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

30.07.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Внешекономбанк

 

GPB International S.A.

У червні 2015 перейменовано у Bank GPB International S.A.

Люксембург

15 Rue Bender L-1229 Luxembourg

Реєстраційний номер: B178974

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

01.09.2016

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Газпромбанк

 

SB INTERNATIONAL SARL

Люксембург

Avenue J.F. Kennedy 46a, 1855 Luxembourg

Реєстраційний номер: B161089

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Сбербанк Росії

 

GAZPROMBANK LATIN AMERICA VENTURES BV

Нідерланди

Dijsselhofplantsoen 14, 1077BL, Amsterdam, Netherlands

Реєстраційний номер: 52285421

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

01.09.2016

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Газпромбанк

 

VTB Banka a.d. Beograd

Сербия

2 Balkanska street, Belgrade 11 000, Serbia

 

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Банк ВТБ

У червні 2018 банк проданий компанії, власником якої є російський банкір Андрій Шляховий
 

GAZPROMBANK (SWITZERLAND) LTD

Швейцария

Zollikerstrasse 183, Zurich 8008, Switzerland

Реєстраційний номер: 02030029813

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

01.09.2016

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Газпромбанк

 

SBERBANK (SWITZERLAND)

Швейцария

Gartenstrasse 24, 8002 Zurich, Switzerland

Реєстраційний номер: 02039082777

 

 

 

EO 13662 (SSI List)
Directive 1

22.12.2015

Заборона фінансування та інших операцій по акціонерному капіталу та борговим зобов’язанням:
а) понад 90 днів, якщо вони виникли в період з 16.07.2014 до 12.09.2014;
б) понад 30 днів, якщо вони виникли в період з12.09.2014 до 28.11.2017;
в) понад 14 днів, якщо вони виникли 28.11.2017 або пізніше.

 

 

 

Сбербанк Росії

 

 

* * *

Моніторинг порушень міжнародних санкцій до РФ та правового режиму на тимчасово окупованій території Криму здійснюється за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження». Позиція Міжнародного фонду «Відродження» може не співпадати з думкою авторів

Ще на цю тему