Вкрай важливі для ЗСУ боєприпаси та ще більше БМП Marder: до кінця липня Німеччина поставить Україні нову зброю

20:40 07.06.2023

Німеччина продовжує посилювати українське військо вкрай необхідними боєприпасами та бронетехнікою.

Німецьке видання RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) в одному зі своїх матеріалів розповіло про терміни постачання нової зброї для України від Німеччини, а саме чергової партії бойових машин піхоти Marder, а також вкрай важливих боєприпасів для ЗСУ.

Так, станом на сьогодні відомо, що компанія Rheinmetall готує нову партію БМП Marder для України у кількості 20 машин – про це оборонний концерн повідомив вчора, 6 червня.


Як відзначає видання, машини мають бути доставлені в Україну менш як через два місяці – до кінця липня цього року. З боку Defense Express зауважимо, що про передачу 20 додаткових машин для України також повідомляється й в офіційному переліку оборонної допомоги для України на сайті німецького уряду.


Нагадаємо, Німеччина вже поставила Україні 40 БМП Marder, з яких 20 машин пішли з запасів безпосередньо Rheinmetall, і ще 20 – із запасів Бундесвера, про те, що ці машини вже передали для ЗСУ повідомлялося наприкінці травня, водночас Defense Express раніше детально розповідав про можливості німецької БМП Marder і порівнював її з американською Bradley. Окремо у виданні також нагадують, що Rheinmetall має ще 60 машин, які потребують відновлення і які в теорії також можуть посилити ЗСУ.

Водночас не менш важлива новина за бойові машини піхоти Marder – про те, що до кінця липня Україні мають відправити першу партію 35-мм боєприпасів у кількості 10 000 одиниць для зенітних самохідних установок Gepard, які ефективно продемонстрували себе в Україні.

Власне, інформацію про передачу першої партії 35-мм боєприпасів ще наприкінці лютого повідомляв генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер [Armin Papperger], але тоді не уточнювалося, скільки саме буде боєприпасів у цій першій партії. Загалом до середини 2024 року у Rheinmetall мають поставити Україну до 300 000 цих боєприпасів.

Ще на цю тему