Миколаївський порт не залучений до «зернової угоди». Кім пояснив заяву Ердогана

12:00 05.06.2023

Всередині травня була розтиражована заява президента Туреччини про те, що турецькі судна у рамках зернової угоди зможуть заходити у порти «Миколаїв» та «Ольвія»

Згідно із твердженнями новообраного президента Туреччини та гаранта «зернової угоди» Реджепа Ердогана, турецькі судна зернової угоди зможуть заходити у порти «Миколаїв» та «Ольвія» у Миколаївській області. У Миколаївському порту відбувається підготовка до виходу іноземних суден з акваторії, але країна-агресор Росія, як завжди, блокує процес.

Таку думку висловив в інтерв’ю «Главкому» голова Миколаївської військової обласної адміністрації Віталій Кім. 

«Ердоган казав лише про те, що турецькі кораблі, які тут були заблоковані з початку війни, зможуть вийти з миколаївських портів – якщо я правильно пам’ятаю, їх шість з 29 іноземних, які у нас перебувають. Перемовини далі йдуть, бо підготовку до виходу іноземних суден з акваторії Миколаївського порту ми почали робити, але станом на зараз російська сторона процес стопорить. Але це не пов’язано з «зерновою угодою», – зазначив голова Миколаївщини.

Кім пояснив, що поки що Миколаївського порта в цій угоді немає. «Хоча уряд і всі інші працюють над цим щоденно, наразі Миколаїв до угоди не долучений. Я маю на увазі, що ми готові відвантажувати 90 % вантажів порівняно з довоєнним часом», – навів цифри голова Миколаївської військової обласної адміністрації.

Теми:

Ще на цю тему