ряд Німеччини закупив 66 БТР для України

16:30 04.06.2023

Федеральний уряд Німеччини підписав контракт з компанією Flensburger Fahrzeugbau GmbH на закупівлю 66 бронетранспортерів типу FFG APC для подальшої передачі Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на німецький телеканал ntv.

"Щоб підтримати Україну в її захисті від російської агресії, німецький уряд придбав більше військової техніки. Речниця федерального міністерства оборони повідомила, що з компанією Flensburger Fahrzeugbau GmbH (FFG) було підписано контракт на 66 бронетранспортерів", - йдеться у повідомленні.


Таким чином, як зазначає телеканал, ЗСУ отримають від Німеччини не БТРи типу "Fuchs" від компанії-виробника Rheinmetall – всупереч сподіванням України – а бронетранспортери "FFG APC". Ці "машини підвищеної прохідності" проходять доукомплектування у Фленсбурзі й після передачі українській стороні будуть використовуватися для захищеного транспортування військ. За повідомленнями ЗМІ, це будуть легкі броньовані колісні машини типу BATT UMG, які оснащуватимуться лише за ліцензією у Фленсбурзі.

У німецькому уряді пояснили, що бронетранспортери "Fuchs" компанії Rheinmetall, які перебувають на озброєнні Бундесверу в численних варіантах з 1980-х років, були альтернативою. Однак вони були б шість-сім разів дорожчими за бронетранспортер FFG. Саме тому вибір врешті-решт було зупинено на "FFG APC".

"У центрі уваги завжди перебувають потреби України", - пояснила прессекретар міноборони ФРН.

Читайте також: Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги
За її словами, "кожна закупівля" детально обговорюється з українською стороною. Спеціальна група щодо України звертає увагу не лише на вартість, але й на можливі терміни поставок. Адже також важливо, щоб техніка була "доставлена в Україну якомога швидше".

Коли бронетранспортери від Flensburger Fahrzeugbau GmbH прибудуть в Україну, невідомо. Зі зрозумілих причин німецький уряд не надає більше деталей про поставку.

Ще на цю тему