Глава Єврокомісії закликала посилити ЗСУ далекобійною зброєю

15:20 31.05.2023

Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, виступаючи на форумі Globsec у Братиславі, закликала надати Україні артилерійські установки і зброю великої дальності.

Про це повідомляє ZN.UA.

"Нагальна потреба - це військова допомога Збройним силам України. Ось чому ми запропонували закон про виробництво боєприпасів. Ми хочемо підштовхнути нашу оборонну промисловість до збільшення виробництва так необхідних 155-міліметрових і 152-міліметрових артилерійських снарядів. А ті, хто може, мають надати артилерійські установки та системи озброєння великої дальності, які можуть допомогти Україні вирівняти сили на полі бою", - сказала вона.

Крім того, Урсула фон дер Ляєн закликала продовжувати підтримку бойової підготовки воїнів ЗСУ.

"Держави-члени багато роблять, і ми, на європейському рівні, теж робимо свою частину. До кінця року ми підготуємо 30 тисяч військовослужбовців і військовослужбовиць", - додала глава Єврокомісії.

На початку травня Велика Британія поставила Україні далекобійні крилаті ракети Storm Shadow. Це дозволяє ЗСУ завдавати удари по російських окупаційних силах на відстані до 250 кілометрів. Водночас у Франції вже обговорюють ймовірне постачання ЗСУ далекобійних ракет Scalp EG, дальність стрільби яких перевищує 250 км.

Ще на цю тему