Китай у власний спосіб сприятиме політичному вирішенню «української кризи» – МЗС

08:40 28.03.2023

Китай виступає за політичне врегулювання «української кризи» і продовжуватиме у власний спосіб сприяти деескалації ситуації. –

Про це 27 березня на брифінгу заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, передає Укрінформ.

«У питанні України ми виступаємо за політичне врегулювання кризи і сприяння переговорам про мир. Китай підтримує комунікацію з усіма сторонами і продовжуватиме у власний спосіб відігравати конструктивну роль, сприяючи деескалації ситуації», – сказала Мао, відповідаючи на запитання про те, як можна реалізувати будь-який мирний план в Україні, якщо такі великі держави, як США та Китай, навіть не обговорюють це.

За її словами, в Пекіні сподіваються, що «США також діятимуть відповідально, створюючи необхідне середовище та умови для мирних переговорів між зацікавленими сторонами, а не підливатимуть масла у вогонь».

Раніше у МЗС Китаю, коментуючи рішення росії розмістити в білорусі тактичну ядерну зброю, заявили, що ядерна війна ніколи не має бути розв’язана, і закликали сторони російсько-української війни зосередитись на дипломатичному врегулюванні «української кризи».
 

Ще на цю тему