У бюджеті на 2024 рік США збережуть підтримку України – Блінкен

11:20 23.03.2023

У бюджеті США на 2024 рік збережеться підтримка України в галузях безпеки, економіки, енергетики та гуманітарній сфері.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час слухань у комітеті Сенату щодо асигнувань за проєктом бюджету США на 2024 рік, передає Голос Америки.

Блінкен зазначив, що США мають позитивне бачення майбутнього світу – вільного, безпечного, відкритого та успішного.

Держсекретар США висловив сподівання, що запропонований проєкт бюджету допоможе просунути це бачення та подолати виклики, що справді важливі для американського народу.

"Перший – це виклик із боку наших стратегічних конкурентів, безпосередня гостра загроза з боку російського самодержавства та агресії. Найбільш руйнівний, звісно, через його жорстоку агресію проти України", – зазначив Блінкен.

Іншою загрозою держсекретар США назвав довгостроковий виклик із боку Китаю.

"Цей бюджет підтримуватиме нашу безпекову, економічну, енергетичну та гуманітарну підтримку України, щоб гарантувати, що війна президента Путіна залишиться стратегічною невдачею. Він зміцнить наші зусилля, щоб конкурувати з КНР", – сказав Блінкен.

Він додав, що друга група проблем для США викликана глобальними випробуваннями, зокрема, кліматичною кризою, міграцією, продовольчою та енергетичною безпекою, пандеміями, які безпосередньо впливають на життя американців.

Ще на цю тему