У Туреччині кількість відкритих росіянами компаній зросла на 670% за рік

16:40 21.03.2023

Громадяни Росії у 2022 році відкрили понад 1,3 тисячі нових юридичних осіб у Туреччині, що на 670% більше, ніж за весь 2021 рік.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дані турецького аналітичного центру The Economic Policy Research Foundation of Turkey.

На другому місці опинилися вихідці з Ірану.

Також росіяни стали головними покупцями турецької нерухомості, до того ж лідерами із виведення коштів до країни. Агентство зазначає, що війна в Україні фактично перетворила Туреччину на притулок для російських грошей, а з урахуванням загострення відносин західних країн з Іраном – ще й для громадян ісламської республіки.

Надмірна економічна активність Росіян та російської влади в Туреччині привернула особливу увагу західної влади, яка з середини літа 2022 року чинила тиск на Анкару.

Спочатку Туреччині довелось відмовитися від роботи в республіці російської платіжної системи "Мир". Надалі західні країни збільшували тиск через співпрацю з російськими юрособами. Наразі основна увага західних країн спрямована на запобігання реекспорту санкційних товарів до Росії.

Теми:

Ще на цю тему