До Кенії прибуло перше судно з 30 тисячами тонн української пшениці

21:00 20.03.2023

У рамках гуманітарної програми президента України Володимира Зеленського Grain from Ukraine до Кенії прибуло перше судно з 30 тисячами тонн української пшениці. 

Це вже п’яте судно, що доставляє українське зерно в Африку в рамках програми Grain from Ukraine. Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляють на сайті глави держави.

"Судно Valsamitis у понеділок, 20 березня, доправило гуманітарний вантаж – 30 тис. тонн пшениці – до кенійського порту Момбаса. Це вже п’яте судно, що доставляє українське зерно до Африки в межах гуманітарної програми Президента України Володимира Зеленського Grain from Ukraine, створеної з метою подолання глобальної продовольчої кризи, зокрема в країнах, що найбільше потерпають від голоду", -і деться в повідомленні.

Як наголошується, відправка цієї партії українського зерна відбулася за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP), а також фінансової допомоги урядів Великої Британії, Норвегії, Бельгії, Нідерландів, Швейцарії, Італії, Словенії та Чехії.

Також читайте: Україна відправить 30 тис. т пшениці до Ємена в межах програми Grain from Ukraine

За приблизною оцінкою експертів Всесвітньої продовольчої програми ООН, надані в рамках ініціативи Grain from Ukraine 30 тисяч тонн зерна дадуть змогу забезпечувати хлібом близько 2 млн осіб протягом півтора місяця.

"На офіційній церемонії зустрічі вантажу були присутні заступник президента Республіки Кенія Рігаті Гачагуа, посол України в Республіці Кенія Андрій Праведник, посли країн – донорів програми. Також для участі в урочистостях у Момбасу прибув доктор Кристофер Фомуньйо, член міжнародної Координаційної групи із запобігання голоду (ICGPH), що забезпечує функціонування гуманітарної програми Володимира Зеленського Grain from Ukraine", – зауважують у відомстві.

Зазначається, що загальний обсяг аграрної продукції, переданої країнам Африки в межах гуманітарної президентської програми Grain from Ukraine, становить понад 140 тисяч тонн.

Також дивіться: З України вирушило друге судно із 30 тисячами тонн гуманітарного вантажу пшениці для Ефіопії. ФОТОрепортаж

До програми Grain from Ukraine долучилися понад 30 країн і міжнародних організацій, зокрема держави-члени ЄС, США, Канада, Велика Британія, Японія, Корея та Катар, зібравши понад 200 млн доларів пожертв.
 

Ще на цю тему