Територію Херсонщини розміновуватимуть за допомогою механізованих комплексів розмінування / Відео

10:20 20.03.2023

Херсонська область отримала два механізованих комплекси розмінування DOK-ING MV-4 та MV-10.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, пише Мілітарний.

Комплекси для механічного розмінування виготовлені у Хорватії. За день вони можуть проходити 4000 – 5000 квадратних метрів території.

“Ці комплекси одні з найкращих у світі роботизованих систем для розмінування. Вони здатні здійснювати розмінування території з продуктивністю роботи до 4 000 – 5 000 метрів квадратних в день в залежності від складності виконання завдань. Функціонал цих комплексів – фантастичний, проте головна їх перевага – збереження життів саперів“, – сказав Олександр Прокудін.

DOK-ING MV-4 – це легкий роботизований комплекс для розмінування. Корпус та конструкції можуть витримувати детонацію мін та боєприпасів. Ефективність MV-4 перевірена в реальних бойових умовах.

Комплекс має замінні інструменти, які дозволяють виконувати різний спектр завдань для підготовки території. За допомогою MV-4 проводять механічну підготовку ґрунту та розмінування, механічний огляд та очищення території, пошук предметів, що можуть бути закопані тощо.

DOK-ING MV-10 – роботизована система для розмінування. Виробник вказує, що це найпотужніша система у світі у своїй категорії. Спереду комплексу встановлено ланцюговий інструмент під дією якого спрацьовують протипіхотні та протитанкові міни. Також на комплексі є культиватор, який виконує вторинну обробку та підтримує постійну глибину рихлення.

Також можна використовувати додаткове обладнання – роликовий, лезовий та збиральний блок. MV-10 керується одним оператором за допомогою пульта дистанційного керування. Максимальна глибина очищення ґрунту – 60 см.

Нагадаємо, компанії Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) та Pearson Engineering оголосили, що отримали контракт на постачання спецтехніки Україні. Устаткування складатиметься з броньованої машини підтримки Wisent 1 компанії FFG, оснащеної повнорозмірним мінним відвалом від Pearson Engineering.

Ще на цю тему