Санкції проти грального бізнесу закривають схеми на десятки мільярдів - Зеленський

08:00 12.03.2023

Санкції проти компаній, пов'язаних із гральним бізнесом, введені 10 березня 2023 року, закривають схеми на десятки мільярдів гривень. 

Як передає Укрінформ, про це сказав Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

"Це більше 280 компаній і 120 людей, які через схеми з гральним бізнесом працювали проти України, виводили кошти з нашої держави та фінансували різні російські комбінації. Рішення готувалося певний час, воно ґрунтовно пропрацьовано і закриває схеми на десятки мільярдів", - заявив він.


Зеленський наголосив, що це не останнє рішення, і Україна захищатиметься всюди.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський указом №145/2023 ввів у дію рішення РНБО від 10 березня 2023 року про санкції проти фізичних і юридичних осіб, пов'язаних, зокрема, з букмекерським та лотерейним бізнесом.

Більшість фізосіб, проти яких запроваджено санкції - громадяни росії. Окрім того, під обмеження потрапили громадяни Великої Британії, Польщі, Нідерландів, Туреччини, Кіпру.

Серед підсанкційних юридичних осіб такі компанії, як "Спортлото", "Спортбет", "Бет.Ру", "Бетсіті", "Матчбет", а також ТОВ "Паріматч", Паріматч Фаундейшн, Паріматч Юнайтед Інвестментс Лімітед та інші. Санкції запроваджено на 50 років.

Теми:

Ще на цю тему