На безпекову конференцію в Мюнхені приїдуть 150 політиків. Не буде росіян та німецьких "правих"

16:40 13.02.2023

Майже 150 високопосадовців з усього світу візьмуть участь у Мюнхенській безпековій конференції, серед них не буде, втім, росіян, але також німецьких "правих".

Про це повідомив на брифінгу голова конференції Крістоф Гойсген, передає Цензор.НЕТ з посиланням на Укрінформ.

За словами Гойсгена, наприкінці тижня в Мюнхені очікують майже 150 високопосадовців, зокрема, понад 45 глав держав і урядів, 83 міністрів закордонних справ і оборони та ін.

Серед гостей - канцлер ФРН Олаф Шольц, президенти Франції Емманюель Макрон і Польщі Анджей Дуда, лідери скандинавських країн, віцепрезидент США Камала Гарріс і найбільша в історії конференції делегація американських парламентаріїв (за словами Гойсгена, третина Сенату), керівники міжнародних організацій, зокрема, НАТО, ЄС, ООН.

Україна, з того, що відомо на даний момент, буде представлена міністром закордонних справ Дмитром Кулебою і понад 20 парламентаріями.

Щодо Росії, то Крістоф Госген наголосив: представників російської влади було вирішено не запрошувати.

"Ми інтенсивно дивилися останніми місяцями та тижнями, що відбувається. Путін в своїх висловлюваннях ні на йоту не відійшов від своєї лінії. Він заперечує право на існування незалежної України, … є ознаки того, що сліди аварії MH 17 ведуть у Кремль… Тому не варто очікувати присутності міністра закордонних справ Лаврова, який є "гучномовцем Путіна та Кремля", щоби він не використав форум для пропаганди", - сказав німецький дипломат.

Не запросили на конференцію і депутатів німецького Бундестагу від партії "Альтернатива для Німеччина".

Мюнхенська безпекова конференція відбудеться 17-19 лютого. Її висвітлюватимуть понад 1000 представників ЗМІ

Ще на цю тему