«Потрібно більше допомоги Україні»: Генсек НАТО про ситуацію навколо Соледара та Бахмута

17:20 11.01.2023

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг вважає, що ситуація зі штурмом РФ Соледара та Бахмута Донецької області показують важливість збільшення військової підтримки України.

Про це Єнс Столтенберг сказав у середу, 11 січня, під час брифінгу за участю голови Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, пише НВ.

«В останні дні ми бачили запеклі бої навколо Бахмута та Соледара на сході України. Це свідчить ще раз сміливість українських військових, які воюють для захисту своєї батьківщини. Це також показує, наскільки життєво важливим є те, що ми посилюємо нашу військову підтримку України», — заявив Столтенберг.

При цьому він зазначив, що НАТО та його союзники мають докласти ще більших зусиль для допомоги Україні.

«Наша підтримка створює реальну різницю на полі бою. У цей ключовий час війни ми маємо робити набагато більше, набагато швидше», — наголосив генсек НАТО.

Останні кілька днів російські війська істотно посилили свої зусилля по штурму Соледара, зумівши прорватися до міста.

Тижневий бій без пауз. ЗСУ тримають Соледар попри важкі штурми: як сусіднє з Бахмутом місто стало новою найгарячішою ділянкою фронту

Таким чином окупанти намагаються оточити Бахмут, який їм, незважаючи на величезні втрати, не вдається захопити вже понад півроку.

У той же час взяти Соледар під свій контроль РФ все ще не вдалося, і наразі у місті продовжують точитися вуличні бої.
 

Ще на цю тему