В ISW пояснили відсутність реакції Кремля на військову допомогу Києву завбільшки з $3,75 млрд

14:00 07.01.2023

Російські офіційні особи та військові оглядачі здебільшого не відреагували на оголошення США про нову військову допомогу Україні понад 3,75 мільярда доларів.

Як пише ZN.UA, про це повідомив Інститут дослідження війни. 

Це ще більше підкреслює, що Кремль та російський інформаційний простір вибірково обирають, коли зобразити військову допомогу Заходу як ескалацію, а коли ні, переконані аналітики ISW. 

Вчора державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що в рамках допомоги Україні нададуть бойові машини піхоти Bradley, артилерійські системи, бронетранспортери, ракети «земля-повітря» та боєприпаси.

У РФ майже не відреагували на останнє оголошення про військову допомогу, хоча раніше Кремль зобразив передачу Україні суто оборонних систем ППО Patriot як ескалацію.

Відсутність реакції Росії на оголошення США про військову допомогу, яку українські сили могли б використати для підтримки контрнаступальних операцій, підтверджує попередню оцінку ISW про те, що Кремль більше стурбований своїми інформаційними операціями та впливом, який військова допомога Заходу може мати на висвітлення у росЗМІ так званої "СВО", дають зрозуміти експерти ISW.

Більше, ніж з будь-якими конкретними системами озброєнь, червоними лініями чи ймовірними побоюваннями Росії щодо ймовірних наступальних дій України проти РФ з використанням західних систем.

Кремль вибірково реагує на західні військові поставки та допомогу Україні, щоб підтримати інформаційні операції, спрямовані на те, щоб представити Україну як таку, що не має суверенітету, і послабити готовність Заходу надавати подальшу військову допомогу, розпалюючи побоювання російської ескалації.
 

Ще на цю тему